EKOLOGINIS UGDYMAS GIMNAZIJOJE

…..Spalio 17 – 18 dienomis gimnazijoje ir už jos ribų vyko netradiciniai ekologinio ugdymo(si) renginiai, kurių metu mokiniai įgijo teorinių žinių, jas pritaikė praktiškai bei, žaisdami ekologinius žaidimus, smagiai ir naudingai praleido laiką.
…..Spalio 17 dieną į gimnaziją atvyko projekto ,,Laimingas vanduo“ komanda, kuri vedė edukacinį užsiėmimą 5, 6 ir 8 klasių mokiniams. Šių klasių mokiniai 2017 – 2018 m. m. dalyvaus tęstiniame projekte ,,Laimingas vanduo“.  Užsiėmime dalyvavo 35 mokiniai. Renginio metu gimnazistai gilinosi į ,,piliečio“, ,,socialinės atsakomybės“, ,,pilietinės galios“ sąvokas, taip pat nagrinėjo sąvoką ,,ekosistema“, jos komponentus ir jų tarpusavio ryšius, aptarė sėkmingos savanorystės pavyzdžius Lietuvoje ir pasaulyje bei žaidė vaidmenų – pažintinius žaidimus.  Užsiėmimo pabaigoje gautas žinias mokiniai, padedami lektorių, jungė su savo gyvenimiškąja patirtimi ir numatė būdus, kaip jas panaudos, vykdydami projektą ,,Laimingas vanduo“.
…..Spalio 18 dieną grupė 8 – IIG klasių mokinių dalyvavo finaliniame pirmosios Žaliosios olimpiados renginyje. Nors į finalą mūsų komanda nepateko (dalyvavome pusfinalyje), bet buvome pakviesti dalyvauti finaliniuose renginiuose. Mokiniai išklausė pranešimus: ,,Atliekų prevencija ir tvarkymas Lietuvoje“, ,,Dizainas ratu“. Konferencijos erdvėse eko menininkai supažindino mokinius su savo veikla, demonstavo, kaip iš atliekų, pasitelkiant kūrybiškumą, galima sukurti netikėtus,  gražius, originalius, vėl tinkamus naudoti daiktus. ,,Comune DIY“ dizaineriai rodė, kuo gali tapti sulūžusi riedlentė. Mokiniai iš medienos atliekų gamino sau pakabukus. Dirbtuvėse ,,Kita forma“  buvo galima pasisemti netikėčiausių idėjų, susikurti savo atributiką ir įsiamžinti prie Žaliosios olimpiados logotipo sienelės. ,,Mėnulio akmens dirbtuvių“ menininkai demonstravo, kaip iš buityje  nebenaudojamo dujų baliono galima pasigaminti puikų muzikos instrumentą. Tokį jau pagamintą instrumentą mokiniai turėjo galimybę  išbandyti. Kurti naujus dalykus, matuoti ir konstruoti skatino Robotikos akademija. Mokiniai iš Lego kaladėlių kūrė individualius robotus ir juos išbandė ,,Robotų kovose“.
…..Dėkojame projekto ,,Laimingas vanduo“ lektorėms Jurgai ir Loretai bei pirmosios Žaliosios olimpiados organizatoriams už puikiai organizuotas teorines ir praktines veiklas mokiniams ir mokytojams.
…..
           Mokinių atsiliepimai:
,,Labai patiko, nes galėjau ramiai daryti tai, ką norėjau, ir sužinojau daug naujo“;
,,Patiko gaminti pakabukus“;
,,Gerai ir naudingai praleidau laiką“;
,,Vos spėjau pasigaminti tai, ką norėjau“;
,,Patiko pranešimas ,,Dizainas ratu“;
,,Parvežiau dovanėlių draugams“;
,,Robotų kovos buvo nuostabios“;
,,Negalėjau įsivaizduoti, kad galiu konstruoti ir valdyti robotus“.
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė
Skip to content