Rugsėjo 1 – oji

„Mokslas – tai ir atradimų džiaugsmas, ir sunkus kasdienis darbas. Bet už
jį dosniai atlyginama išmintim – didžiausia ir nesunaikinama vertybe“.
                                                                  (LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė)
…..
…..Duotas startas naujų mokslo metų pradžiai – atėjo Rugsėjo 1-oji, pasipuošusi rudeniniais debesų karoliais, gėlėmis ir mokinukų juoku. Vieniems atnešusi nerimo dėl ateities siekių, naujų tikslų įgyvendinimo, o kitiems džiaugsmo, gražių akimirkų, susitikimų su draugais bei mokytojais. Rugsėjo pirmoji – ypatinga šventė ne tik mokiniams, bet ir visai ,,Verdenės“ gimnazijos bendruomenei, nes šis rugsėjis jubiliejinis – 25 – asis.
…..Mokslo metus pradėjome šv. Mišiomis Paberžės švč. Jėzaus širdies bažnyčioje. Po šv Mišių gimnazijos kieme rinkosi mokytojai, mokiniai, nešini kardelių, astrų ir kitais įvairiausiais žiedais, ir mokinių tėvai. Varpelio tilindžiavimas, pirmieji nedrąsūs abiturientų vedamų pirmokėlių žingsniai ir žvilgsniai. Ir vieni, ir kiti žengė kiek jaudindamiesi. Pirmokėliai nedrąsiai žvalgydamiesi į naujus veidus, neištirtą aplinką, o dvyliktokai žinodami, jog šis mokyklinis  rugsėjis jau paskutinis – mokslo metų pradžios šventė prasidėjo. Šventę pradėjo gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė, linkėdama naujų žinių troškimo, visus metus neblėstančios energijos, iššūkių nugalėjimo bei kūrybinės sėkmės. Džiaugiamės, kad šventėje dalyvavo garbinga viešnia – Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Lilija Andruškevič. Gerbiama vedėja perdavė visai gimnazijos bendruomenei Vilniaus rajono savivaldybės merės Marijos Rekst sveikinimą Rugsėjo 1-osios proga, pasidžiaugė gimnazijos mokinių pasiekimais ir palinkėjo, kad šie mokslo metai būtų kupini smalsumo, didelių svajonių, atkaklaus darbo, atradimų džiaugsmo ir pergalės skonio, įveikus kiekvieną aukštumą.  Švietimo skyriaus vedėja drauge su gimnazijos direktore įteikė pirmokėliams Lietuvos pirmoko pasus ir kuprines, kurias padovanojo Lietuvių švietimo draugija „Rytas“.      
…..Po  gražios šventės gimnazijos kieme mokytojai kvietė savo auklėtinius į klases pirmajai pamokai. Prasidėjo dar vieneri svajonių, lūkesčių ir naujų siekių kupini mokslo metai.
…..
Lietuvių kalbos mokytojos
Skip to content