Piešinių konkursas ,,Kraujas gyvybės vardan“

…..Nacionaliniam kraujo centrui aktyviai bendradarbiaujant su Ukrainos visuomenine jaunimo organizacija „Širdis į širdį“,  jau trečius metus iš eilės buvo surengtas tarptautinis mokinių piešinių konkursas „Kraujas gyvybės vardan“.  Konkursas unikalus tuo, kad  vyko tuo pačiu metu ir Ukrainoje,  ir Lietuvoje – ir lietuviai, ir ukrainiečiai ta pačia tema kūrė darbus, stengėsi perteikti šią svarbią ir kilnią misiją  ant popieriaus lapo.

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos 4 klasės mokinės Karina Frolova ir Lavija Rybakova taip pat dalyvavo šiame konkurse ir nekantraudamos laukė rezultatų. Labai nudžiugome, sužinoję, kad Karinos Frolovos darbas buvo gerai įvertintas – laimėta garbinga 3 vieta. Gegužės 19 dieną buvome pakviesti atvykti į Nacionalinį kraujo centrą atsiimti padėkų ir asmeninių dovanėlių. Deja, tą dieną negalėjome vykti, tad mums buvo suteikta galimybė apsilankyti Nacionaliniame kraujo centre vėliau.
…..Nuvykę į kraujo centrą, įdomiai ir turiningai praleidome laiką. Mokiniai galėjo stebėti, kaip žmonėms yra nustatoma kraujo grupė. Vaikai sužinojo, kad žmogaus kraujas yra unikalus. Iki šiol pasaulyje jam nėra sukurta dirbtinio pakaitalo, kuris galėtų pakeisti donoro kraują. Būtent dėl šios priežasties yra labai svarbu, kad nuolat atsirastų žmonių, kurie padovanotų kraujo sužeistiesiems ir ligoniams. Juk donorystės procedūra – paprasta ir neskausminga. Taip pat lankėmės laboratorijose, kur laikomas donorų  kraujas.
…..Pasibaigus ekskursijai po kraujo centrą, Lavijos ir Karinos laukė smagiausia dalis. Mergaitės buvo apdovanotos padėkomis ir asmeninėmis dovanėlėmis, o Karinai dar buvo įteiktas ir 3 vietos laimėtojos diplomas. Visi kiti mokiniai, nedalyvavę piešinių konkurse, buvo pavaišinti šokoladu.
…..Kupini įvairiausių įspūdžių, grįžome į gimnaziją.  Juk smagu, kad ir mūsų gimnazistai, nors ir mažyte dalele, bet prisidėjo, skleidžiant žinią apie kraujo donorystę.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content