Rajoninės šaškių varžybos

…..Kovo 16 d. Paberžės ,,Verdenės“ pradinių klasių mokiniai, lankantys sporto būrelį, vyko į Vilniaus r. Nemėžio Šv. R. Kalinausko  gimnaziją, kur vyko rajoninės  šaškių varžybos.
…..Šaškių žaidimas vysto mąstymą, stiprina atmintį, lavina gebėjimą sukaupti ir perkelti dėmesį, o tai duoda teigiamų rezultatų ir mokantis bendrų mokyklinių disciplinų (kiek tiksliųjų, tiek ir humanitarinių). Vaikai, užsiimantys šaškėmis, įgyja naudingų gyvenimo įgūdžių – išmoksta valdyti situaciją, priimti iššūkius, spręsti iškilusius uždavinius, adaptuotis prie naujų sąlygų, numatyti tolesnius žingsnius, atsakyti už savo veiksmus.
…..Mūsų mokiniams, varžantis su kitomis komandomis, tikrai teko pasukti galvas, kad pasiektų kuo geresnių rezultatų. Nors ,,Verdenės“ gimnazijos pradinukų komanda liko penkta ir nepateko tarp prizininkų, bet šis žaidimas suteikė vaikams didelį  estetinį pasitenkinimą bei kūrybos džiaugsmą. Grįždami į gimnaziją, komandos nariai pažadėjo sau, kad pasistengs suprasti šio  neišsemiamo žaidimo visas paslaptis ir kitais  metais bus  prizininkai.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content