Gražiausia mokyklinė šventė – Šimtadienis

…..Penktadienio popietę gimnazijoje nestigo geros nuotaikos – vyko vienas gražiausių ir nuotaikingiausių renginių – Šimtadienis. Tradicija tapęs ir abiturientų taip laukiamas Šimtadienis kaskart stebina ir nepalieka abejingų. Ne išimtis buvo ir šis Šimtadienis – graži, žaisminga, puošni šventė. Šių metų šventės scenarijus į aktyvius pasiruošimo darbus įtraukė ir vienuoliktokus, ir dvyliktokus. Vienuoliktokai ruošė sveikinimo žodžius, galvojo užduotis, stengėsi palikti kuo daugiau prisiminimų vyresniems draugams apie įsimintiną dieną. Šimtadienis buvo parengtas tema „Disko klubas“.

…..Susėdę jaukiai išpuoštoje salėje, skambant 70-ųjų – 80-ųjų metų disko muzikai,  dvyliktokai jautėsi tarsi ,,žvaigždės“. Juos sveikino gimnazijos direktorė Violeta Šukevičienė, pirmoji mokytoja Rima Vaitonienė, klasės vadovė Lina Mikutytė bei buvęs klasės vadovas Julius Mališauskas, tėvų atstovai. Nuotaiką kėlė žavūs vedantieji, linksmai šoko ,,svečiai iš tolimosios Amerikos“, dvyliktokams ir jų klasės vadovei teko atlikti nuotaikingas užduotis – išbandymus,  už tai jie buvo apdovanoti originaliais ,,Platininiais diskais“ bei ,,Šimtadienio diplomais“. O kad lengviau būtų skaičiuoti dienas iki egzaminų, vienuoliktokai įteikė dvyliktokams originalų ,,Šimtadienio kalendorių“.   Be to, užduočių teko ,,paragauti“ ir kitiems šventės dalyviams. Visą vakarą skambėjo ritminga disko muzika, netilo  linksmas juokas bei aplodismentai. Vienuoliktokai parodė nežinia kaip į jų rankas pakliuvusią vaizdo medžiagą apie tai, iš kur prieš 12 metų mūsų gimnazijoje atsirado dabartiniai dvyliktokai ir kokie jie buvo visus tuos 12 metų Beje, kokie jie buvo pradinėse klasėse, jiems priminė ir pirmoji mokytoja.
…..Savo pasirodymą dvyliktokai pradėjo padėkos žodžiais gimnazijos administracijai, pirmajai mokytojai, klasės vadovei ir, žinoma, mokytojams, kurių darbo ir rūpesčių dėka jie žengia savarankiško gyvenimo link. Abiturientai įteikė simbolinę dovaną ir gimnazijai. Neliko ,,skolingi“ ir vienuoliktokams. Parodę nuotaikingą vaizdo medžiagą apie juos, įteikė ,,testamentą“ bei gimnazijos raktą, linkėdami, kad nuo šios dienos vienuoliktokai jaustųsi tikraisiais gimnazijos šeimininkais.
…..Kad ir kaip buvo linksma šventėje, ji amžinai netrunka – kiekvienas spektaklis baigiasi, o gyvenimas tęsiasi… Po Šimtadienio yra TIK, o gal NET 100 dienų ir… Sveiki, egzaminai!  Tačiau turbūt kiekvienam abiturientui, atėjusiam į šventę, ši diena buvo viena įsimintiniausių, juk tokia šventė vyksta tik kartą gyvenime. Abiturientai nuoširdžiai džiaugėsi švente, dar ir praėjus keletui dienų po Šimtadienio gimnazijos koridoriuose girdisi mokinių balsai ir žodžiai: „100 beliko mokytis dienų“…
…..
Lina Mikutytė, IVG klasės vadovė
Viktoras Martyncevas, IIIG klasės vadovas
Skip to content