Edukacinė – pažintinė išvyka ,,Kalėdiniai stebuklai “

…..Gruodžio 15 dieną mūsų gimnazijos 1 – 8 ir I – IV G klasių mokiniai vyko į edukacinę –  pažintinę kelionę į Vilnių. Tai graži gimnazijos kalėdinė dovana geriausiai besimokantiems, aktyviausiems ir geriausiai pamokas  lankantiems mokiniams.
…..Edukacinių veiklų Vilniuje tikslas – ugdyti mokinių etines, kūrybines, komunikavimo ir pažinimo kompetencijas.
…..Edukacinė – pažintinė išvyka prasidėjo Vilniaus senamiestyje. Kelionės vadovė Irena mokiniams pasakojo daug įdomių Viduramžių laikų istorijų apie Vilniaus senamiestį, parodė jiems pačius paslaptingiausius Vilniaus kampelius. Mokiniai pabuvojo LR prezidentūros kiemelyje, Bernardinų ir šv. Onos bažnyčiose, Vilniaus gintaro muziejuje, kuriame apžiūrėjo gintarų kolekciją, ,,pažvelgė” į Baltijos jūros dugną ir sužinojo, kaip susidarė gintarai. Apsilankę senuosiuose Vilniaus rūsiuose, pamatėme, kaip atrodė Vilniaus senamiestis Viduramžiais. Pažintis su senuoju Vilniumi baigėsi  Katedros aikštėje, kur mokiniai jau ne pirmą kartą  grožėjosi kalėdine egle ir prakartėlėmis.

…..Po pažinties su Vilniaus senamiesčiu vykome į Vilniaus etninės kultūros centrą. Mus pasitiko  nuostabi estetiška aplinka: daugybė gražiai dekoruotų kalėdinių  žaisliukų ir kitų šventinių  akcentų.
Po trumpo instruktažo mokiniai  pasinėrė į kūrybinį procesą: dekoravo kalėdinės eglutės stiklinį burbulą. Mokinių piešiniai ant burbulo buvo labai įvairūs: vieni piešė kalėdines eglutes ir Kalėdų senelius, kiti burbulus dekoravo ornamentais, gėlėmis, snaigėmis. Rezultatas buvo puikus – daugybė autentiškų, meniškų ir vienas už kitą gražesnių kalėdinių žaisliukų. Smagu bus šiuos gražius, savo rankomis pagamintus žaislus pakabinti ant kalėdinės eglutės ir prisiminti drauge praleistą laiką.
…..Vėliau mėgavomės 2 valandų edukacine programa Žirmūnų boulingo centre. Susiskirstėme į komandas ir mokėmės žaisti boulingą. Mokinių patirtis buvo labai įvairi. Vieni boulingą žaidžia jau seniai, bet buvo ir tokių, kurie prie takelio stovėjo pirmą kartą. Bet mes radome išeitį –  kamuolio metimo technikos mokėme vieni kitus. Boulingo salėje mokiniai atsipalaidavo, įsijautė į žaidimą, gražiai bendravo vieni su kitais.
…..Laikas prabėgo labai greitai. Kelionės ,,Kalėdiniai stebuklai” metu mokiniai patyrė daug gerų emocijų ir atskleidė savo kūrybines galias. Grįžome kupini įspūdžių ir ryžto siekti dar geresnių ugdymosi  rezultatų ir garsinti  gimnaziją gražiais projektais bei  gerais darbais.
…..
          Mokinių atsiliepimai apie edukacinę – pažintinę išvyką:
         ,,Labai smagiai praleidome laiką“;
         ,,Kaip greitai prabėgo laikas, dekoruojant žaisliuką. Net nepastebėjau“;
         ,,Smagu, kad išmokau žaisti boulingą“;
         ,,Siekti gerų rezultatų tikrai verta“;
         ,,Ačiū! Už puikiai praleistą laiką“.
…..
 Biologijos mokytoja  Regina Stankevičienė,
 Pradinių klasių mokytojos Rasa Jarumbauskienė ir Jolanta Jurkšaitienė,
 Matematikos mokytoja Bronė Dalė Jokužienė
Skip to content