Rudenėlio spalvos

…..Lietingą, bet šiltą rugsėjo 14 dienos rytą Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos  ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai skubėjo į pramogą ,,Rudenėlio spalvos“.
…..Lauke švelniai krapnojo lietutis, todėl pramoga prasidėjo gimnazijos salėje.  Mažieji  artistai drauge su muzikos mokytoja linksmai dainavo ,,Lietaus lašelių dainelę“, švelniai supdami lietaus lašelius mažuose delniukuose. Nuotaikingas ,,Spalvotų skarelių  šokis“ vaikams suteikė daug džiugių emocijų ir kvietė visus į spalvotąją rudenėlio kelionę.
…..Lauke, gimnazijos žaidimų aikštelėje, vaikai žaidė ,,Seklių žaidimą“- dėliojo spalvų žemėlapį.
…..Vėliau priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai atliko STEAM užduotėlę ,,Kaip išgauti spalvas?“, o mažieji ikimokyklinukai įdėmiai stebėjo jų veiklą ir bandė atspėti, kokia spalva atsiras.
…..Atlikę trečią užduotį, vaikai keliavo į ,,Spalvotų raidžių pievelę“, kurioje visi drauge deklamavo eilėraštį ,,Rudenėli, rudenėli“ ir žaidė raidelių žaidimą.
…..Penktoji pramogos užduotis kvietė visus skaičiuoti ir judėti. Vikriai įveikę judriąją užduotėlę, vaikai atsidūrė gimnazijos lauko klasėje. Čia mažųjų gimnazijos ugdytinių laukė paskutinės trys užduotėlės.
…..Mažieji gimnazijos floristai kūrė ,,Rudenėlio mandalas“, naudodami margaspalves rudens gėrybes, vaikai dekoravo lankus.
…..Pasigrožėję savo sukurtomis kompozicijomis, vaikai skubėjo į sveiko maisto užkandinę ,,Valgomos spalvos“. Kiekvienas šventės dalyvis individualiai rinkosi, dėliojo ir ragavo savo  spalvotus mėgstamus sveikus užkandžius. Didžiausią pasisekimą turėjo arbūzo riekelės ir raudonųjų burokėlių juostelės.
…..Po šios užduotėlės mažieji ikimokyklinio ugdymo grupės vaikai linksmai klegėdami  žygiavo į grupę, o priešmokyklinukai, kaip tikri mokiniai, ėjo atlikti IKT ,,Spalvų kodų“ užduotis.  Naudodami mobiliuosius įrenginius, vaikai bandė suprasti QR kodų paslaptis, stengėsi atrasti paslėptas spalvas.
…..Pramoga baigėsi, mažieji gimnazijos ugdytiniai  linksmai pasitiko spalvotąjį rudenėlį.
 
Ikimokyklinio, priešmokyklinio ir muzikos mokytojos bei mokytojų padėjėjos
Skip to content