Renginys ,,Seku seku pasaką“

…..Pasakos – tai puikus būdas lavinti vaikų kūrybiškumą, sakytinę kalbą bei vaizduotę. Jos moko vaikus įvairių vertybių – drąsos, jautrumo, užuojautos. Vaidinant pasakas, mokomasi bendrauti, geriau pažinti save, pasaulį, pajusti kitų norus bei emocijas, ugdomi draugiški tarpusavio santykiai. Pasakas vaikai labai mėgsta ir noriai jų klausosi ne tik dėl siužeto, bet ir dėl galimybės fantazuoti bei kurti.
…..Vedami meilės pasakai, mažieji gimnazistai gegužės 9 dieną į Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos salę pakvietė savo draugus pradinukus į renginį ,,Seku seku pasaką“. Renginio metu mažieji artistai pristatė linksmą spektakliuką  pagal J. Avyžiaus pasakėlę ,,Bėkim žvėrys, pažiūrėti“.
…..Pasakėlė  prasidėjo stebuklingame spalvotame miške, kuriame stovėjo ,,Miško“ mokykla. Šią mokyklą lankė daug linksmų žvėrelių, kurie mėgo žaisti, sekti pasakas, svajoti  ir dainuoti. Pirmosios scenoje pasirodė varnos, kurios niekaip negalėjo suprasti, kas miške kala, dunksi, triukšmauja. Po to į sceną žengė vilkai ir laputės, jie irgi nesuprato, kas miške triukšmauja. Linksmuolės voveraitės atšokavo iš giraitės ir kvietė visus drauge pašokti.
…..Pasakėlė kvietė visus keliauti tolyn. Scenoje pasirodė uodai, linksmai skambėjo jų zyzianti dainelė. Juos pakeitė briedis ir stirnos, atšleivojo meškinai, pupsėjo mažieji ežiukai būgnininkai.  Jie  visi taip pat nesuprato, kas miške triukšmauja. Galiausiai žvėreliai nusprendė sėsti į miško autobusą ir surasti triukšmadarį. Viduryje laukymės žvėreliai surado genelį, kuris garsiai kalė ir  taisė savo kompiuteriuką. Genelis džiaugėsi, kad kompiuteris  jau veikia, ir kvietė vaikus kartu padainuoti.
…..Gegužės 10 dieną pradinių klasių mokiniai pakvietė mažuosius draugus ne tik iš savo gimnazijos, bet ir iš kaimyninės Paberžės Šv. Stanislovo Kostkos gimnazijos į spektaklį ,,Saulės pyragas“. 
…..Renginys visiems mažiesiems patiko. Vaikai pasisėmė daug gerų emocijų, linksmai dalinosi renginio įspūdžiais, tikimės, kad pasakos dar ne kartą suburs mus gražiam pabuvimui drauge.
 
Spektaklius sukūrė ir vaikus vaidinti, dainuoti, šokti mokė ikimokyklinio ugdymo, priešmokyklinio ugdymo, pradinio ugdymo, šokio ir muzikos mokytojos. Dekoracijas  spektakliui sukūrė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių  mokytojo padėjėjos, pradinių klasių mokytojos, technologijų mokytoja.
Skip to content