Pasaka mamytėms

…..Saulėtą  ir šiltą gegužės 5 dienos popietę Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos salėje linksmai šurmuliavo mažieji ir smagiai šypsojosi jų mamytės. Prasidėjo renginys, skirtas Motinos dienai. Mažieji gimnazijos artistai, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai, pakvietė savo mamytes į  linksmą spektakliuką  pagal J. Avyžiaus pasakėlę ,,Bėkim žvėrys, pažiūrėti“.
…..Pasakėlė  prasidėjo stebuklingame spalvotame miške, kuriame stovėjo ,,Miško“ mokykla. Šią mokyklą lankė daug linksmų žvėrelių, kurie mėgo žaisti, sekti pasakas, svajoti  ir dainuoti. Miško gyventojai pradėjo sekti pasaką savo mamytėms, nes artėjo mamyčių diena.
…..Pirmosios scenoje pasirodo varnos, kurios niekaip negalėjo suprasti, kas miške kala, dunksi, triukšmauja. Po to į sceną žengė vilkai ir laputės, jie irgi nesuprato, kas miške triukšmauja. Linksmuolės voveraitės atšokavo iš giraitės ir kvietė visus drauge pašokti. Šokių aikštelėje visi šventės dalyviai linksmai sukosi pavasariniu ritmu, mažieji šokdino savo mamytes.
…..Pasakėlė kvietė visus keliauti tolyn. Scenoje pasirodė uodai, linksmai skambėjo jų zyzianti dainelė.  Juos pakeitė briedis ir stirnos, atšleivojo meškinai, pupsėjo mažieji ežiukai būgnininkai.  Jie  visi taip pat nesuprato, kas miške triukšmauja. Galiausiai žvėreliai nusprendė sėsti į miško autobusą ir surasti triukšmadarį. Viduryje laukymės žvėreliai surado genelį, kuris garsiai kalė ir  taisė savo kompiuteriuką. Genelis džiaugėsi, kad kompiuteris  jau veikia, ir kvietė vaikus pasveikinti mamytes gražia dainele. Mažųjų pasakėlė baigėsi, vaikai  su meile ir švelnumu dainavo paskutinę dainelę ir dovanojo mamytėms pačių padarytas dovanėles.
…..Motinos dienai skirtas mažųjų renginys baigėsi, prieš išeidami į namus, mažieji pakvietė mamytes apžiūrėti parodėlę ,,Gėlytė mamai“, kuri vyko gimnazijos fojė.
…..
Spektakliuką sukūrė ir vaikus vaidinti, dainuoti, šokti mokė ikimokyklinio ugdymo, priešmokyklinio ugdymo, šokio ir muzikos mokytojos
Skip to content