Lietuvių kalbos savaitė

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje lapkričio 14 – 18 d. vyko pradinių klasių mokinių projektas ,,Lietuvių kalbos savaitė“. Visi pradinukai galėjo parodyti, ką geriausiai geba. Lapkričio 14 d.. į gimnazijos salę pasiklausyti skambaus žodžio susirinko mokytojai, mokiniai ir visi, kuriems patinka poezija. Šis konkursas – tai meilės meniniam žodžiui pavyzdys. Todėl labai džiugu, kad norinčių deklamuoti  kasmet vis daugėja. Konkurso dalyvius pasveikino,  padrąsino ir palinkėjo sėkmės gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė.
…..Jaukioje ir draugiškoje aplinkoje mažieji skaitovai deklamavo lietuvių poetų eilėraščius. Išgirdome priešmokyklinukų pirmuosius bandymus ir tvirtesniu balsu deklamuojančius pradinukus. Kiekvienas skaitomas eilėraštis skambėjo nuoširdžiai ir nuotaikingai. Vaikai puikiai perteikė eilėraščių nuotaiką, mintį.
…..Priešmokyklinio ugdymo grupės skaitovai Ąžuolas Velikis ir Matas Naujalis pasirodė puikiai. Pirmos ir antros klasių grupėje  puikiai pasirodė antros klasės mokinė Eivinga Purlytė, o trečiokų ir ketvirtokų grupėje geriausiai deklamavo trečios klasės mokinys Mateuš Vanagel. Visi šie mokiniai  vyks atstovauti gimnazijai į rajoninį raiškiojo skaitymo konkursą.
…..Antrąją vietą pirmos ir antros klasių grupėje iškovojo antrokė Gintarė Kuropatkina, o trečioji vieta atiteko pirmokei Darijai Frolovai. Trečios ir ketvirtos klasių mokinių grupėje  antroji vieta atiteko ketvirtos klasės mokinei Akvilei Butaitei, o trečioji – ketvirtos klasės mokiniui Gediminui Sevrusevičiui. Visi konkurso laimėtojai buvo apdovanoti garbės raštais ir asmeniniais prizais, o visi dalyviai gavo asmenines dovanėles.
…..Lapkričio 15 d. dieną mokiniai iliustravo pasakas ,,Batuotas katinas ir ,,Coliukė“. Taip pat mokiniai ruošėsi Tolerancijos dienai ir gamino šių metų tolerancijos simbolį – namą.
…..Trečioji diena buvo skirta dailiajam raštui. Šiais metais visi pradinių klasių mokiniai turėjo sudaryti ir dailiai parašyti gražiausių lietuviškų žodžių ,,puokštę“.
…..Ketvirtąją savaitės dieną mokiniai turėjo patys pasirinkti kūrinio  ištrauką ir raiškiai perskaityti. Lėja Dragūnaitė, Emilija Masiulytė ir Augustas Strujavas – geriausiai skaitantys pirmokai. Antroje klasėje išraiškingiausiai skaitė Eivinga Purlytė, Edvin Jasinskij, Paulina Pūslytė, Aleksandra Venciūtė, Gintarė Kuropatkina ir Anastasija Borunova. Vakarė Dervinytė, Ainis Dabašinskas, Edvinas Stankevičius ir Vanesa Samko gražiausiai skaitantys trečiokai, o Gediminas Sevrusevičius, Artiom Frolov, Tomas ir Adomas Žiburkai, Akvilė Butaitė, Juvita Liutkevič ir Austėja Juško tapo geriausiais ketvirtos klasės skaitovais.
…..Paskutinę projekto dieną mokiniai lankėsi bibliotekoje. Bibliotekininkė papasakojo mokiniams apie knygutes, priminė, kokią naudą teikia knygų skaitymas.  
…..Kiekvienoje klasėje apibendrinome Lietuvių kalbos savaitės veiklas ir pasidžiaugėme atliktais darbais. Tikimės, kad organizuotos veiklos praturtino mokinius, jie įgijo naujų žinių, lavino kalbinius ir kūrybinius įgūdžius.
…..                     
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content