Susitikimas su policijos kinologais

…..Tęsiant Karjeros dienų veiklas, lapkričio 15 dieną gimnazijoje lankėsi Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos Kinologinės veiklos skyriaus vyriausiosios specialistės Oksana Budžienė ir Rasa Gradickienė. Pareigūnės atvyko drauge su savo keturkojais pagalbininkais, tarnybiniais šunimis Harley ir Arlet. 
…..Susitikimo pradžioje pareigūnės papasakojo apie kinologo profesiją ir apie tai, kokie nelengvi mokymai, dresavimo etapai laukia keturkojų, kad jie galėtų pradėti tarnybą policijoje. Renginio dalyviai sužinojo, kaip, pasitelkus į pagalbą tarnybinius šunis, vyksta kvapų atpažinimo procesas, kaip sulaikomi nusikaltėliai, kaip surandami pasiklydę žmonės,  kokias dar funkcijas ir užduotis gali atlikti šie policijos pagalbininkai. Jei ne jie, ne vienas nusikaltimas būtų likęs neišaiškintas. Nepamainomi jie ir sulaikant teisėtvarkos pažeidėjus, ir ieškant narkotinių, psichotropinių medžiagų, įkalčių nusikaltimo vietoje. Pareigūnės taip pat papasakojo, kokios taktikos ir veiksmų imtis, norint apsiginti nuo puolančio šuns, jei kada nors atsitiktų tokia situacija, o taip pat mielai atsakė į pateiktus klausimus.
…..Įdomu buvo stebėti, kaip šunys atlieka pagrindines savo šeimininkių komandas,  kaip įveikiamas barjeras, kaip ieškomas daiktas ir atliekamos kitos komandos. Kinologės pabrėžė, kad šuo – pareigūnas, kuris laukia įvertinimo ir paskatinimo. Įvykdęs užduotį, šuo gauna arba gabalėlį skanėsto, arba mėgstamą žaislą ir, žinoma, sulaukia šeimininko pagyrimo.  
…..
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Kaziūnienė
Skip to content