Mokytojų metodinė konferencija ,,Inovatyvus ugdymas – mokinių saviraiškos bei asmeninės pažangos ugdymo garantas“

…..Balandžio 21 dieną Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje vyko kasmetinė metodinė konferencija, kurios metu mokytojai dalinosi savo gerąja patirtimi. Šių metų metodinės konferencijos tema – ,,Inovatyvus ugdymas – mokinių saviraiškos bei asmeninės pažangos ugdymo garantas“.
…..Pradėdama renginį, gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė visus susirinkusiuosius pasveikino ir pasidžiaugė šia gražia tradicija – mokslo metų pabaigoje susirinkti ir  pasidalinti savo nuveiktais darbais.
…..Šiuolaikiniai vaikai neįsivaizduoja gyvenimo be technologijų, todėl juos sudominti darosi vis sudėtingiau. Jau seniai aišku, kad tradicinė pamoka, kurioje vyrauja tik teorinė medžiaga, yra neefektyvi, tad pedagogai ieško naujų metodų, kuriais būtų galima patraukti mokinių dėmesį, skatinti veikti ir pajusti atradimo džiaugsmą, kurių taikymas ne tik praturtintų ugdymo procesą, bet ir lavintų aukštesniuosius mąstymo gebėjimus – kritinį mąstymą, kūrybiškumą.
…..Patirtimi apie inovatyvius ugdymo metodus, naudojamus pamokose, dalinosi metodinių grupių atstovai, jie kolegoms pristatė pranešimus: ,,Pamokos organizavimas atsižvelgiant į šiuolaikinio ugdymo paradigmas“ (gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė), ,,Sėkmės rezultatas – produktyvus bendradarbiavimas“ (logopedė, socialinė pedagogė Rima Rybakova), ,,Universalus dizainas ugdymui“ (specialioji pedagogė Beatričė Naujalienė), ,,Inovatyvus ugdymas pradinėse klasėse“ (pradinių klasių vyresniosios mokytojos Jolanta Jurkšaitienė ir Edita Voiničienė), ,,Inovatyvių mokymo metodų ir IKT taikymas ugdymo procese“ (informatikos ir fizikos vyresnysis mokytojas Viktoras Martyncevas), ,,Įdomus mokymas ,,pažadina“ mokymąsi. Kitokios lietuvių kalbos ir literatūros pamokos“ (lietuvių kalbos ir literatūros vyresniosios mokytojos Violeta Kaziūnienė ir Marijana Prusakaitė-Semionova), ,,Mokymo metodikų optimizavimas ir pritaikymas naujoms ugdymo programoms“ (neformaliojo ugdymo mokytojas Tadas Šileika), ,,Inovatyvūs  klasės vadovo darbo metodai ir formos“ (IVG klasės vadovė, biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė).
…..Džiugu, jog gimnazijos pedagogų bendruomenė tęsia gražias keitimosi gerąja darbo patirtimi tradicijas, mokytojai drąsiai dalinasi savo veiklų sėkmėmis. Pranešimuose išsakytos mintys ir idėjos visa tai tik patvirtina.
…..
Gimnazijos metodinės tarybos pirmininkė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content