Meninio skaitymo konkursas

…..Sausio 18 dieną mūsų, Paberžės ,,Verdenės“, gimnazijoje vyko Meninio skaitymo konkursas, skirtas Juozo Tumo-Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms paminėti. 2019-uosius metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė  šio rašytojo metais. Plačiau apie Juozo Tumo -Vaižganto asmenybę ir kūrybą visiems susirinkusiesiems papasakojo IIIG klasės mokinys Tadas Radavičius.
…..,,Skambus poezijos žodis —  lyg bičių medus, saldus sielai ir gydantis. Geras, malonus žodis iš tiesų turi realų poveikį ne tik mums patiems, bet ir aplinkiniams“, – šiais gražiais žodžiais vienas iš renginio vedėjų kreipėsi į skaitovus, kviesdamas pradėti konkursą. Konkurse dalyvavo nemažas būrelis 5-8 ir I-IVG klasių literatūros mėgėjų. Mokiniai skaitė ir poeziją, ir prozos tekstus. Smagu, kad vis dar turime neabejingų prasmingam, gražiai skambančiam žodžiui.
…..Nors visi dalyvavusieji yra mūsų laureatai, bet vertinimo komisija vis dėlto išrinko konkurso nugalėtojus. Šių metų Meninio skaitymo konkurso nugalėtojomis tapo Aneta Kerulytė (6 kl.) ir Inesa Kanclež (IG kl.). Antrąją vietą užėmė Elinga Purlytė (5 kl.) ir aštuntos klasės vaikinų, Dominyko Ladygo, Maksimo Karablikovo ir Dominiko Aleksandrovo trio. Trečia vieta atiteko Viktorijai Krečiūtei (7 kl.) ir abiturientui Lukui Kurbatavičiui. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis, o laureatai – ir vertingais prizais.
…..Šiandien dar kartą įsitikinome, kad šiuolaikiniame pasaulyje eilėraštis – tai pauzė, galimybė nors trumpam susimąstyti ir pasigrožėti, pamiršti rūpesčius, galimybė geriau suprasti pasaulį ir save. Dėkojame visiems dalyviams už šiltą, jaukią poezijos šventę ir linkime niekada nesiskirti su poetiniu žodžiu, literatūra.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos
Skip to content