Tarptautinė tolerancijos diena

…..Lapkričio 16–ąją mūsų gimnazija prisijungė prie Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos iniciatyvos – Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo Lietuvoje. Šių metų iniciatyvos simbolis – TOLERANCIJOS DĖLIONĖ.
…..Šių metų temą iniciatyvos organizatoriams padiktavo išgirsta mintis, jog mūsų visuomenė kaip dėlionė, sudaryta iš skirtingų gabalėlių, kuriuos sujungę, gauname visos visuomenės paveikslą. Juk visuomenę sudaro skirtingi žmonės pagal amžių, lytį, socialinę padėtį, išsilavinimą, pažiūras, pomėgius, gyvenimo būdą ir t.t.
…..Minint tarptautinę Tolerancijos dieną, pradinių ir vyresniųjų klasių mokiniai piešė ir gamino dėliones, kurių temos buvo aptartos su mokytojais. Taip pat dalijosi mintimis apie tai, kaip jie supranta toleranciją.
…..Patys mažiausieji ugdytiniai – ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai – minėdami tarptautinę tolerancijos dieną, kalbėjosi su mokytojomis apie žmonių panašumus ir skirtumus, žaidė draugystės žaidimus, kūrė ir dėliojo dėlionę apie skirtingų katinėlių draugystę ,,Draugiški katinėliai“.
Skip to content