MOKSLO METŲ UŽBAIGIMAS TURISTINIS ŽYGIS ,, APLINK GIMNAZIJĄ – VASARĖLĖS LINK“

…..Saulėtą ir šiltą birželio 17 dienos rytą Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos kieme rinkosi mažieji žygeiviai. Skambant linksmoms vasariškoms melodijoms, kurias atliko gimnazijos pučiamųjų instrumentų ansamblis, prasidėjo ikimokyklinio ir  priešmokyklinio ugdymo grupių mokslo metų užbaigimo renginys ,,Aplink gimnaziją – vasarėlės link“.
…..Mažieji turistai su kuprinėmis ant pečių patraukė į sporto aikštyną. Pirmiausia žygeiviai turėjo įveikti bėgimo rungtį, po to visi pateko į linksmųjų kliūčių ruožą, kuriame išbandė savo vikrumą, lankstumą ir greitumą.  Sėkmingai atlikę sportines užduotis, vaikai sustojo miško aikštelėje ir ,,pasimatavo žvėrelių batus“ ( berbro, šerno, voveraitės, briedžio, lapės).  Apsiavę padidintus  žvėrelių pėdsakų šablonus, vaikai mėgino su jais pereiti smėlio takelį.  Ši užduotis mažiesiems suteikė labai daug teigiamų emocijų.
…..Pailsėję keliauninkai patraukė toliau ir medžių pavėsyje pamatė ,,Moksliukų“ lauko klasę.  Vaikų laukė keturios eksperimentinės užduotys. Susidomėję vaikai stebėjo, kaip susidaro vaivorykštė iš ,,Skittles“ saldainių, kaip išsiveržia  sodos – acto ugnikalnis, klausėsi, kaip skamba spalvotas  vanduo stiklainiuose, dėliojo sveikuoliškų maisto produktų mozaiką.
…..Kupini gerų įspūdžių ir naujų atradimų keliauninkai atžygiavo į ,,Vasaros vaišių pievutę“, kurioje įkūrė stovyklavietę: išsitiesė savo patiesaliukus  ir, pasijutę tikrais vasarotojais, prigulė saulutės atokaitoje, skanavo užkandžius ir  ,,meškeriojo“  su žnyplėmis saldainius iš   akvariumo.
…..Žygis tęsėsi – vaikai atėjo į ,,Muzikos ir šokio aikštelę“. Aikštelėje melodingai suskambo  vaikiškos dainelės apie vasarėlę, o šokių būta pačių įvairiausių ir linksmiausių. Smagiai pasilinksminę, vaikai sustojo apdovanojimų takelyje, mokslo metai ir šventė ėjo į pabaigą.
…..Žygio dalyviams  buvo išdalinti  turistų  medaliai, garsiai skambėjo vaikų plojimai   ir juokas…  Vasaros atostogos  jau  čia pat!
…..
Mažiesiems keliautojams šventę parengė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos Birutė, Irina ir Stanislava, šokio mokytoja Violina, muzikos mokytojas Tadas
Skip to content