RESPUBLIKINIS IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ SOCIALINIS – MENINIS PROJEKTAS „SKIRTUKAS KNYGAI 2022“

…..Vaikystė – laikas, kupinas emocijų, ieškojimų, atradimų. Knygų skaitymas yra vienas iš prasmingiausių vaikų ugdymo būdų, kuris skatina geriau pažinti pasaulį, mokytis naujų dalykų, lavinti kalbinius įgūdžius, vaizduotę.
…..Jau tapo gražia tradicija, kad  kiekvieną rudenį Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai dalyvauja socialiniame –meniniame projekte ,, Skirtukas knygai“. Projekto tikslas – suburti respublikos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas paminėti Draugo dieną, kuriant savitą skirtuką knygai.
…..Projektas vyko spalio – lapkričio mėnesiais.  Mokytojos su vaikais kalbėjosi  apie draugystę, pasitikėjimą draugu, žaidė socialinę kompetenciją ugdančius žaidimus. Skaitė  ir vartė knygas, diskutavo apie jų saugojimą, ugdėsi  pagarbą knygai. Vaikai sužinojo, kad skaitomą knygos vietą galima pažymėti skirtuku.  Kurdami knygos skirtukus draugui, vaikai lavinosi kūrybiškumą, mokėsi juos puošti grafikos būdu: linijomis, taškeliais, brūkšneliais, bangelėmis.
…..Lapkričio mėnesį   mažieji skaitytojai keliavo į gimnazijos biblioteką ir dalyvavo edukacinėje veikloje. Jos  metu vaikai sužinojo, iš kokių medžiagų galima gaminti skirtukus, klausėsi ir vaidino pasaką ,,Ropė“, vartė naujausius bibliotekos leidinius, skirtus vaikams.  Į biblioteką mažieji gimnazijos ugdytiniai atsinešė savo sukurtus skirtukus ir surengė jų parodėlę. Vėliau gimnazijos bibliotekininkė knygučių skirtukus padovanos mažiesiems skaitytojams. Skirtukai ne tik pradžiugins vaikus, bet ir bus tausojamos knygos.
…..
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content