PILIETINĖ INICIATYVA ,,ATMINTIES KELIAS“

…..Rugsėjo 23 dieną, Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną, Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos mokiniai drauge su lietuvių kalbos ir literatūros bei istorijos mokytojais prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Atminties kelias“. Šia iniciatyva siekiama aplankyti masines žydų žūties vietas, nueinant pėsčiomis kelią, kuriuo į mirtį buvo varomi nekalti žmonės. Tokių vietų Lietuvoje yra daugiau nei 200.
…..Pamokų metu kalbėta apie Lietuvoje gyvenusias žydų bendruomenes ir masinį jų naikinimą Antrojo pasaulinio karo metu. Mokiniai rinko lauko akmenukus, ant jų užrašė gyvenusių ir nužudytų žydų vardus, piešė Dovydo žvaigždę. Šią dieną gimnazijos mokiniams buvo pravestos netradicinės istorijos ir literatūros pamokos. Pamokų metu buvo kalbama apie holokaustą Lietuvoje, demonstruojamos skaidrės apie holokausto aukas. Vėliau I-IIG klasių mokiniai su mokytojais ėjo į Paberžės žydų kapines. Ant aukų kapų uždegė atminimo žvakutes, padėjo išrašytus akmenukus, gėles.
…..Dalyvaudami šioje pilietinėje iniciatyvoje, mokiniai suvokė, kodėl minime šią datą, kodėl svarbu žinoti apie įvykdytus nusikaltimus ir kodėl tai, kas įvyko holokausto metu, neturėtų niekada pasikartoti.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos
Skip to content