Europos judumo savaitė 2022

…..Kiekvienais metais rugsėjo 16-22 dienomis Europos šalyse vyksta Europos judumo savaitės renginiai. Šių metų Europos judumo savaitės tema – ,,Bendrauk lengviau“, kuria norima parodyti, kad pasiekti kelionės tikslą galima draugiškais aplinkai būdais, pasirinkti tvarias transporto priemones arba būti fiziškai aktyviems ir vykti į darbą, mokyklą, darželį ar kitur pėsčiomis. Kampanijos šūkis – „Judėk laisviau” taip pat skelbia, kad judėjimas – tai ne tik bėgimas ar įvairios mankštos, tačiau tai plati fizinio aktyvumo formų gausa.
…..Paberžės ,,Verdenės“ gimnazija prisijungė prie tvaraus judėjimo kampanijos ir organizavo įvairias veiklas: akciją „Bendrauk lengviau – judėk laisviau“, aktyvias rytines mankštas, šokio pertraukas, kardio judesio treniruotę, žygį pėsčiomis Paberžė-Barskūnai „Keliauk sveikai ir tvariai“ bei pertraukų futbolo turnyrą.  Judumo savaitės dalyviai daug bei intensyviai sportavo, judėjo ir, žinoma, tvariai keliavo.
…..Džiaugiamės, kad gimnazijos bendruomenė dalyvavo didžiausioje tvaraus judėjimo kampanijoje pasaulyje. Dėkojame organizatoriams už šaunias idėjas ir iniciatyvas. 
…..
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Kaziūnienė
Skip to content