RUDENĖLIO SIMFONIJA

…..Rugsėjo 5-16 dienomis Vilniaus r.   Paberžės ,,Verdenės“  gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytiniai dalyvavo tradicinėje tyrinėjimų ir atradimų savaitėje. Šiais metais mažieji gimnazijos ugdytiniai klausėsi ,,Rudenėlio simfonijos“.
…..Vaikai drauge su savo mokytojomis dalyvavo įvairiausiose veiklose, kurių metu  stengėsi ,,išgirsti ir išklausyti“ kuo daugiau rudeninių melodijų. Vaikai tyrinėjo vaisius ir daržoves: ragavo, kūrė iš jų sveiko maisto paveikslėlius, bandė muzikuoti, naudodami rudenines gėrybes.  Savo veiklose mažieji išbandė ir IKT: ikimokyklinukai  dėliojo virtualias dėliones, o vyresnieji priešmokyklinukai mokėsi suprasti QR  kodų paslaptis.
…..Tyrinėjimų savaitė baigėsi rudenine pramoga ,,Rudenėlio simfonija“, kuri vyko gimnazijos kieme ir žaidimų aikštelėje.
…..Pirmiausia vaikai savarankiškai išbandė ,,Muzikinės tvorelės“ galimybes. Mažieji mokėsi muzikuoti įvairiais netradiciniais mušamaisiais instrumentais: metaliniais kibirėliais, arbatos indeliais, didžiuliais puodų dangčiais. Vaikai ,,atrado“ senovinių rūbų plautuvių muziką, švelniai  grojo avižėlių šluotelėmis ir vėjo varpeliais.
…..Gimnazijos lauko klasėje veikė ,,Paberžės konservų fabrikėlis“. Vaikai linksmai įsijungė į veiklą ,,Konservuoju   rudenėlį“.  Mažos rankytės kruopščiai ir mikliai dėliojo rudens gėrybes į stiklainius.
…..Apsirūpinę atsargomis, mažieji patraukė prie ,,Judančio pasakų takelio“, kur atradėjų jau laukė judrieji imitaciniai žaidimai  su pasakų veikėjais.
…..Atsisveikinę su pasakėlėmis, vaikai pateko į STEAM erdvę.  Čia linksmųjų pramogautojų laukė įdomieji rudens gėrybių kraitelių  iššūkiai. Ikimokyklinukai atliko užduotėlę      ,, Išmatuok“, o priešmokyklinukai – ,,Pratęsk seką“.
  Gimnazijos  žaidimų aikštelės pakraštyje vaikai atrado  dvi ,,Ragautuvių palapines“, kuriose mažųjų žygeivių laukė sveikuoliški užkandžiai ir  kitos vaišės.
…..Pasistiprinę vaikai patraukė į piešimo erdvę, kurioje su kreidelėmis  mokėsi kurti rudenėlio ornamentus, atkartoti rašto ritmus.
…..Rudeninė pramoga baigėsi smagia  dainele ,,Rudenėlio pokštai“. Padainavę dainą, šventės dalyviai  linksmai žygiavo į savo grupes.
…..
Ikimokyklinio, priešmokyklinio, muzikos mokytojos ir jų padėjėjos
Skip to content