Spalio 10 – oji – Pasaulinė psichikos sveikatos diena

…..Spalio 10 dieną kasmet minime Pasaulinę psichikos sveikatos dieną. Ši diena mums primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo, prevencijos svarbą.
…..Psichikos sveikatos dienos proga 5 klasės mokiniai žiūrėjo filmą „Išvirkščias pasaulis“. Vaikai daugiau sužinojo apie pagrindines emocijas: džiaugsmą, liūdesį, baimę, pyktį, bjaurastį, taip pat išsiaiškino, kokios yra jų funkcijas. Jie suprato, kad filme pavaizduoti įvairiaspalviai emocijų žmogučiai yra įsikūrę mūsų galvose ir dalyvauja sprendžiant kasdienes problemas tiek mokykloje, tiek namuose. Mokiniai noriai vardijo dalykus, kurie jiems sukelia laimę: žaidimai drauge su mama, tėčiu ar draugais, Halowien‘o kostiumas, ledai, picos valgymas su šeima, juokavimas, važinėjimasis dviračiu, bendravimas su mokytojais ir buvimas mokykloje, naminiai gyvūnėliai ir kt.
…..Gera psichinė sveikata reiškia gebėjimą būti savimi tarp kitų, bendrauti su žmonėmis, įveikti gyvenimo sunkumus, priimti pačiam sprendimus bei išnaudoti savo potencialą – augti ir tobulėti. 
…..Linkiu visai gimnazijos bendruomenei MYLĖTI ir RŪPINTIS SAVIMI, dalintis šiluma ir jaukumu vieniems su kitais.
…..
Psichologė Joana Butėnaitė
Skip to content