Vilniaus r. Paberžės seniūnija Lietuvos istorijos kontekste

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos 5 klasės mokiniai spalio 9 dieną  dalyvavo projekte „Mūsų paveldas – Vilniaus rajonas“. Šį projektą organizavo Lietuvos Respublikos Kultūros paveldo departamentas ir Emilijos  Pliaterytės atminimo draugija.
…..Penktokai turėjo puikią progą susipažinti su mūsų, Paberžės seniūnijos, kultūros paveldu. Pirmiausia vaikai dalyvavo paskaitoje „Mūsų seniūnija Lietuvos istorijos kontekste“, o vėliau aplankė žymiausias Paberžės seniūnijos vietas: Anavilio, Kazimieravo, Pikeliškių, Vyžulionių, Šriubiškių ir Glitiškių dvarus, užkopė į Bernotų piliakalnį, pabuvojo Paberžės žydų senosiose kapinėse ir Paberžės Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje, grožėjosi rudeniškai pasipuošusiu Glitiškių ąžuolu. Ekskursiją po Paberžės seniūnijos apylinkes vedė Vygintas Miliūnas, Emilijos Pliaterytės atminimo draugijos narys.
…..Penktokai iš  ekskursijos į gimnaziją grįžo kupini įspūdžių. Tikimės, kad šis projektas paskatins mūsų gimnazijos mokinius labiau domėtis ir vertinti savo krašto istoriją, ja didžiuotis ir skleisti apie ją žinią savo draugams.
…..
Istorijos vyresnioji mokytoja Renata Boguslavska
Skip to content