PABERŽĖS ŠVČ. JĖZAUS ŠIRDIES PARAPIJOS ŠVENTĖ ,,JĖZUS – MŪSŲ VILTIS“

…..Rugsėjo 8 diena vadinama Šilinėmis ir laikoma Švč. Mergelės Marijos gimimo diena. Tad pirmąjį rugsėjo sekmadienį bažnyčiose rengiami iškilmingi atlaidai. Šie atlaidai vyksta ir Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijoje. Šia proga rugsėjo 9- tą dieną mūsų, Paberžės ,,Verdenės“, gimnazijos jaunučių choras dalyvavo parapijos šventėje, kuri jau ne vienerius metus suburia ir suvienija vaikus, tėvelius, draugus ir visą vietos bendruomenę į smagų būrį, drauge linksmai praleisti šį rudens sekmadienį.
…..Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos kun. klebonas Marek Gladki pasitiko ir nuoširdžiai pasveikino atvykusius Vilniaus rajono valdžios atstovus: LR Seimo narę Ritą Tamašunienę, Vilniaus rajono savivaldybės merę Mariją Rekst, tarybos narius Zygmundą Ždanovič ir Algį Šatą, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Beatą Maliušickąją, Paberžės seniūno pavaduotoją, l. e. seniūno pareigas Voitechą Drozdą ir kt., bei gausiai susirinkusius parapijiečius. Šių metų renginyje netrūko talentingų svečių, vietos kolektyvų ir ansamblių pasirodymų. Koncertavo Vilniaus dainos mylėtojų klubo mišrus choras, šventės dalyvius su Renesanso epochos melodijomis ir šokiais supažindino Vilniaus miesto senosios muzikos ir šokio teatras ,,Puelli Vilnenses“. Viso renginio metu netrūko nuotaikingos muzikos, žaidimų ir pramogų vaikams. Vyresniųjų šventės dalyvių laukė jodinėjimas žirgu, o mažesnieji galėjo pajodinėti poniu. Vaikus taip pat  linksmino ryškiais bei žaismingais kostiumais pasidabinę animatoriai. Visi renginio dalyviai ir svečiai galėjo atsigaivinti šaltais gėrimais ir pasimėgauti įvairiais užkandžiais, kuriuos paruošė parapijiečiai.
…..Nuotaikinga ir jau tradicine tapusi Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos šventė visų susirinkusiųjų širdyse paliko šiltus ir neišdildomus įspūdžius.
…..
Muzikos mokytoja metodininkė Teresė Vinslovaitė
Skip to content