Žygis baidarėmis Neries upe

…..Birželio 11 dieną aštuoniolika Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos  6, 8 ir IIG klasių mokinių išbandė savo jėgas, plaukdami baidarėmis Neries upe. Tai 4 valandų trukmės maršrutas. Žygis prasidėjo vaizdingame Ožkinių kaime ir baigėsi Vilniuje, prie Baltojo tilto. Žygeiviai nuplaukė 16 kilometrų. 
…..Plaukimas Nerimi yra ramus plaukimas, labai tinkantis tiems, kas į baidarę sėda pirmą kartą. Mūsų gimnazijos mokiniams tai buvo išskirtinė proga išbandyti save, aktyviai pailsėti ir parungtyniauti. Aktyvus irklavimas ir kelyje pasitaikiusių kliūčių įveikimas sustiprino ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Žygeiviai grožėjosi upės krantais, Valakampių pliažais, Jeruzalės ir Antakalnio bažnyčių bokštais, stebėjo Neries upės florą ir fauną, klausėsi švendruose perinčių paukščių balsų, lenktyniavo su urvinėmis kregždėmis ir antimis, sėkmingai lenkė kliūtis.
…..Mokiniams plaukimas baidarėmis paliko didelį įspūdį, be to, jie išmoko dirbti komandoje ir poromis, stebėti ir analizuoti vieni kitų veiksmus, įvertinti situaciją ir priimti greitus sprendimus.
…..Labiausiai jaudinanti ir kelianti daug klaustukų kelionė baidarėmis buvo mūsų žygio  jauniausiems mokiniams – šeštokams. Štai keleto mokinių atsiliepimai apie šį patirtą nuotykį:
…..
,,Turėsiu ką papasakoti tėveliams“;
,,Iš pradžių galvojau, kad jau ,,viskas“, bet vėliau sekėsi gerai“;
,,Šauniai sušlapau ir atsirado pūslės ant delnų“;
,,Tai buvo vienas iš įdomiausių mano gyvenimo nuotykių“.
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė ir kūno kultūros mokytojas Valdemar Šaveiko.
Skip to content