Pirmokų išvykos į Vilnių

…..Gegužės 8 d.  pirmos klasės mokiniai vyko pramogauti į Vilnių. Pirmokai lankėsi  teatre, kur žiūrėjo spektaklį „Kai užaugsiu, būsiu…“. Tai šmaikštus, žaismingas, interaktyvus teatralizuotas koncertas – žaidimas šeimai apie tai, kaip svarbu pasirinkti tinkamą  profesiją. Mažieji žiūrovai ne tik „susitiko“ su įvairių profesijų atstovais, bet ir patys turėjo galimybę būti ir aktoriai, ir statybininkai, ir mokslininkai, ir gaisrininkai…
…..Po spektaklio mokiniai vyko į edukacinį užsiėmimą ,,Riešės plantacijoje“, kur susipažino su grybų auginimo technologijomis, įsitikino, kad grybai gali augti ne tik miške, bet ir patalpose. Po įdomios edukacijos susirikę grybų pakavimo patalpose,  vaikai gavo dovanų – grybų.
…..Po šios edukacijos vaikų laukė dar viena įdomi edukacinė programa  Provansalio dvare. Jos metu vaikai susipažino su žirgais (poniais), jų elgesiu, priežiūra, mokymo ypatumais. Kiekvienam dalyviui buvo suteikta galimybė pasimokyti išvalyti, pabalnoti žirgą ir, žinoma, pajodinėti. Be to, ekskursijos metu mokiniams buvo pasakojama apie ūkininko gyvenimą, pristatoma dienotvarkė, kasdieniai darbai. Vaikai kartu su ūkininke stebėjo, kaip yra pakaustomi arkliukai.
…..Gegužės 18 d. pirmos klasės mokiniai tęsė savo pramogas. Jie lankėsi kino teatre, kur žiūrėjo nuotaikingą filmą ,,Džimas Saga ir mašinistas Lukas“. Filmo veiksmas prasideda nuostabioje mažytėje Snūderlando saloje, kurioje karaliauja Alfonsas Be Penkiolikos Dvyliktas. Čia gyvena mašinistas Lukas ir jo mažasis draugas Džimas Saga, tačiau sala tokia mažytė, kad užaugusiam Džimui joje tiesiog nebelieka vietos gyventi ir tenka iškeliauti. Mašinistas Lukas nusprendžia palaikyti jam kompaniją. Kelionei jie paruošia lokomotyvą Emą ir leidžiasi į Mandalos karalystę. Jie nepabūgsta susidurti su pavojais ir pasiryžta išlaisvinti princesę Li Si. Mažasis Džimas ir mašinistas Lukas turi kirsti Sutemų slėnį, einantį per Mirties nasrus,  ir galiausiai pasiekti Tūkstančio Vulkanų žemę. Kelyje jie sutinka daug įvairių keistų būtybių – Mandalos imperatoriaus virėją Ping Pongą, tariamą milžiną poną Turą Turą, taip pat drakonę ponią Iltienę, pusdrakonį Nepomuką ir trylika plėšikų. Mokiniams šis filmas labai patiko.
…..Pažiūrėję filmą, lankėmės parodoje apie slaptųjų agentų gyvenimą „TOP SECRET. Visiškai slaptai“, kuri vyko laisvalaikio ir pramogų centre ,,Ozas“. Parodoje mokiniai susipažino su šnipinėjimo istorija, žymiausiais pasaulio slaptaisiais agentais, jų naudotomis priemonėmis ir triukais, sužinojo daugybę intriguojančių paslapčių. Be to, vaikai patys galėjo  išbandyti agentų naudotus įrankius. Pirmokėliai aplankė net 7 skirtingas ekspozicijos erdves. Apžiūrėjus parodą, mokinių laukė staigmena – didžiulės picos, kurias dovanojo ,,Can Can“ picerija.
…..Iš abiejų ekskursijų mokiniai grįžo patenkinti, kupini  gerų  emocijų. Tokios pažintinės kelionės mažiesiems yra neįkainojama patirtis – jos suteikia naujų žinių, leidžia susipažinti su nauja aplinka ir įdomiomis veiklomis.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content