Estetinio ugdymo ir sveikos gyvensenos integracija netradicinėse pamokose

…..Gegužės 14 dieną  grupė Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos 8-IIG klasių mokinių lankėsi Vilniaus universiteto botanikos sode Kairėnuose. Mokiniai ne tik puikiai praleido laiką gryno oro, tylos ir ramybės oazėje, bet sužinojo daug naujo bei išgirdo puikių praktinių patarimų, kurie jiems bus naudingi ateityje.
…..Edukacinė programa prasidėjo trumpa kelione į praeitį. Apžiūrėjome restauruotus XIX amžiaus pastatus, vaikščiojome  Kairėnų dvarvietės angliškojo stiliaus parko takeliais, grožėjomės parko tvenkiniais ir jų gyventojais – paukščiais ir žuvimis. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su savaiminės floros atstovais ir jų naudingomis savybėmis.
…..Mokiniams didžiausią įspūdį paliko japoniškas sodas, kuriame auga rododendrai, yra  alyvų kalnas ir  ,,Žaliasis namas”. Visus pakerėjo japoniško sodo ramybė, spalvų įvairovė ir jaukumas. Alyvų kalnas nustebino alyvų žiedų įvairove, gausumu ir nepakartojamais  kvapais. Apžiūrėjome ,,Žaliąjį namą”, pasižvalgėme po botanikos sodą nuo šio unikalaus pastato stogo.
…..Mums pavyko įgyvendinti sveikos gyvensenos programos tikslus. Botanikos sode, keliaudami nuo vienos ekspozicijos prie kitos, nuėjome pakankamai didelį atstumą. Boulingo klube  miklinome rankų taiklumą, stiprinome raumenis.
…..Dėkojame VU botanikos sodo darbuotojams už puikų edukacinį užsiėmimą ir kviečiame Paberžės ,,Verdenės” gimnazijos bendruomenę gegužės 25 dieną dalyvauti ekskursijoje ,,Rododendrai” ir žiedų mugėje, kuri vyks gegužės 25 – 27 dienomis Kairėnuose.
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina  Stankevičienė
Skip to content