PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ PILIETINIO UGDYMO KONKURSAS „PAŽINK TĖVYNĘ IŠ ARČIAU“

…..Kovo 9 dieną jau šeštą kartą į Vilniaus rajono Paberžės „Verdenės“ gimnaziją rinkosi    pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojai iš Vilnius rajono gimnazijų. Pradinukai nekantravo pasidalinti savo žiniomis bei jas atnaujinti jau tradiciniu tapusiame pradinių klasių mokinių pilietinio ugdymo konkurse „Pažink Tėvynę iš arčiau“. Šio konkurso tikslas – skatinti mokinius pažinti gimtojo krašto kultūrą, ugdyti pilietiškumą ir kūrybiškumą bei puoselėti papročius ir tradicijas. Džiaugiamės, kad mūsų organizuojamame renginyje dalyvavo 6 komandos. Konkurso dalyvius pasveikino ir padrąsino Paberžės „Verdenės“ gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė. Sveikinimo žodį tarė mūsų gimnazijos bičiulis, įvairių projektų iniciatorius ir šio konkurso globėjas Kredito unijos ,,Saulėgrąža“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius.
…..Kaip ir kiekvienais metais komandas sudarė 2-4 klasių mokiniai, kurie atsivežė savo mažųjų draugų gražiausius piešinukus apie Tėvynę. Be to, kiekviena komanda paruošė prisistatymą.  Mokiniai savo žinias demonstravo  6 rungtyse:  reikėjo atsakyti į klausimus iš Lietuvos istorijos, įsimintinų  datų, papročių ir tradicijų, parodyti sumanumą, atpažįstant daiktus iš ,,Laiko skrynios“, paaiškinti patarlę ir senovinį žodį, atpažinti ir įvardinti Lietuvai nusipelniusį žmogų. Atlikdami žemėlapio užduotį, mokiniai žymėjo Lietuvos miestus, atrinko jų aprašymus ir herbus, įvardino etnografines dalis ir šalis kaimynes. Taip pat komandos ,,kovėsi“ ,,Žodžių mūšio“ rungtyje, o kapitonai iš pasiklydusių sakinių dėliojo legendą apie Vilniaus įkūrimą.  Konkurso metu mokiniai  turėjo puikią galimybę pademonstruoti savo žinias ir gebėjimus  bei greitą orientaciją.  
…..Visi  konkurso dalyviai buvo apdovanoti Vilniaus r. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus ir Kredito unijos ,,Saulėgrąža“ įsteigtais prizais, diplomais ir padėkomis bei asmeninėmis dovanėlėmis. 
…..Pirmosios vietos laimėtoja – Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos komanda – pramogaus SKY parke. Antrąją vietą iškovoję Maišiagalos LDK Algirdo gimnazijos pradinukai džiaugėsi laimėtais bilietais į 3D filmą. Trečiąją vietą užėmę Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai galės puikiai laiką leisti  Akropolio ledo arenoje.
…..Džiugu, kad pradinių klasių mokinių pilietinio ugdymo konkursas „Pažink Tėvynę iš arčiau“ vyko ypatingos Lietuvai šventės – Kovo 11-osios  – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos – išvakarėse. Tai dar viena mūsų mažųjų  dovana Lietuvai šimtmečio proga. Juk šiandien mes  turime daug – laisvą Lietuvą ir ją  puošiame savo mažais ir dideliais darbais.
…..
Konkurso organizatorės
Vilniaus rajono Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rasa Jarumbauskienė ir  pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Rima Vaitonienė.
Skip to content