XXIV abiturientų laidos Šimtadienis

…..Žodis ,,šimtadienis“ daugeliui asocijuojasi su švente, turinčia gilias šaknis ne vienoje Lietuvos mokykloje. Tai graži, jaunatviška ir linksma tradicija, simbolizuojanti veržlumą, polėkį, svajones, paliekanti smagius ir šiltus prisiminimus apie mokyklą, mokytojus ir mokslo draugus.
…..Šimtadienio šventė Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje  rengiama kasmet. Ne išimtis ir 2018-ieji. Vasari 9 d. IIIG  klasės mokiniai  pakvietė dvyliktokus, jų auklėtoją, visus mokytojus ir abiturientų tėvelius į Šimtadienio šventę ,, Disneyland’e“. Abiturientus sveikino buvusi jų pirmoji mokytoja, o dabar jau gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė, klasės vadovas Viktoras Martyncevas ir dvyliktokų tėveliai. Visi jie linkėjo susikaupimo, kuo geriau pasiruošti brandos egzaminams ir, žinoma, puikių rezultatų. Šių metų šventės scenarijus į aktyvius pasiruošimo darbus įtraukė ir vienuoliktokus, ir dvyliktokus. Vienuoliktokai ruošė sveikinimo žodžius, galvojo užduotis, kūrė filmukus apie tai, kokie buvo šventės kaltininkai iki Šimtadienio ir kas jų laukia per likusias šimtą dienų, linksmino visus susirinkusiuosius šokiais bei stengėsi palikti kuo daugiau prisiminimų vyresniems draugams apie įsimintiną dieną. Disneyland’o veikėjai – Šrekas ir Fiona, Elza, Ana, Snieguolė, Pelenė, nykštukai, arabai – dvyliktokus kvietė atlikti įvairias užduotis, kad gautų  pusatestatį kaip įrodymą, ką jie nuveikė, ko išmoko ir ko dar ne.
…..Nuo šventės rengėjų neatsiliko ir abiturientai. Jie dėkojo gimnazijos administracijai, klasės vadovui, mokytojams ir tėveliams už kantrybę, žinias, tikėjimą jais. Gimnazijai padovanojo savo klasės vinjetę ir gėlę, kad puoštų naująjį korpusą, o savo įpėdiniams įteikė simbolinį gimnazijos raktą ir paliko testamentą, kurį vienuoliktokai pažadėjo vykdyti.
…..Kad ir kaip buvo linksma, bet šventė amžinai netrunka… Tikimės, kad kiekvienam abiturientui, atėjusiam į šventę, ši diena buvo viena įsimintiniausių, juk ši šventė vyksta tik kartą gyvenime. Nurimus šurmuliui apie šventę primins tik Šimtadienio kalendorius, kuriame kasdien liks vis mažiau ir mažiau dienų iki egzaminų.
…..Sėkmės Jums, dvyliktokai!!!!
…..
Vienuoliktokai
Skip to content