Pasaulinė psichikos sveikatos diena gimnazijoje

…..Spalio 10 d. Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje buvo paminėta Pasaulinė psichikos sveikatos diena.
…..Gera psichinė sveikata reiškia gebėjimą būti savimi tarp kitų, bendrauti su žmonėmis, įveikti gyvenimo sunkumus, priimti pačiam sprendimus bei išnaudoti savo potencialą – augti ir tobulėti.
…..Šią dieną gimnazijos bendruomenė buvo raginama saugoti savo psichinę sveikatą ir išmokti atpažinti savo savijautą. Pertraukų metu skambėjo klasikinė muzika, kuri atpalaiduoja ir padeda geriau susikoncentruoti į įvairias veiklas. Mokiniai ir mokytojai minė optines iliuzijas: seną ar jauną asmenį mato piešinyje, kiek kojų turi nupieštas dramblys, kuri linija yra ilgesnė, ir susipažino su pačiais įdomiausiais psichikos faktais. Taip pat susidorojo su neįmanoma užduotimi – piešė neįmanomą figūrą.
…..Sveikatos priežiūros specialistė Daina Juršytė ir psichologė Joana Butėnaitė 4 klasės mokinius  supažindino su pagrindiniais žmogaus jausmais ir jų valdymu. Užsiėmimo metu visi drauge darė ir apipavidalino paguodos skrynelę (panašias skryneles seniau Islandijoje vaikai gaudavo, kai turėdavo palikti namus ir išvykti dirbti). Į ją vaikai patalpino daiktus ir veiksmų sąrašą, kurie padeda lengviau išgyventi sunkius jausmus. Taip pat vyko 1 klasės mokinių susitikimas su psichologe, jo metu pirmokėliai sužinojo, kas yra psichologas, koks  psichologo darbas, bandė suvokti, kokia tai specialybė ir dėl ko  ji reikalinga.
…..Visą dieną veikė klausučio paštas, kur vaikai rašė laiškus psichologei.
…..Ši diena – puiki proga prisiminti, kad tokie paprasti dalykai kaip gera mityba, fizinis aktyvumas, bendravimas su draugais ir tais, kuriuos mylime, kuriais pasitikime, poilsis, rūpinimasis kitais ir savimi – tai yra būdai, padedantys stiprinti psichinę sveikatą.
…..Linkiu visai gimnazijos bendruomenei ne tik šią dieną RŪPINTIS SAVIMI, dalintis šiluma ir jaukumu vieniems su kitais.
…..
Psichologė Joana Butėnaitė
Skip to content