Europos kalbų diena ir Derliaus šventė ,,Verdenės“ gimnazijoje

…..Rugsėjo 26 dieną mūsų gimnazijoje vyko kasmetinis Europos kalbų dienos minėjimas. Šios dienos tikslas – skatinti toleranciją ir sąmoningumą kitų kalbų ir kultūrų atžvilgiu, kelti kalbų mokymosi motyvaciją, atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi svarbą, ugdyti pagarbą gimtajai bei Europos šalių kalboms.           
…..Minėjimas prasidėjo radijo laidele, kurios metu buvo akcentuota gimtosios ir užsienio kalbų mokymosi svarba. Šventinę nuotaiką gimnazijos bendruomenei kūrė ir pertraukų metu skambančios įvairių Europos šalių dainos.
…..Renginys vyko dviem etapais: 3 – 7 kl. ir 8 – IVG kl. mokiniams. IV G klasės mokinė Brigita Dragūnaitė dalijosi įspūdžiais iš tarptautinės stovyklos Šveicarijoje. Mokinės kelionę į tarptautinę stovyklą rėmė  Vilniaus Vytauto Didžiojo „Lions“ klubas. Gimnazistė vaizdžiai papasakojo apie šiltą jos sutikimą svečioje šalyje ir neslėpė džiaugsmo, kad nuostabių šeimų, kuriose gyveno, dėka ji aplankė begalę įžymių vietų: Šveicarijos kalnus, ,,Sasso San Gottardo“ slėptuves, Muzikos muziejų, vieną garsiausių pasaulyje Bazelio zoologijos sodą, bažnyčias. Mokinė akcentavo, kad užsienio kalbų mokymasis jai suteikė galimybę susipažinti su kitomis kultūromis, savo bendraamžiais iš viso pasaulio, susirasti daug naujų draugų.
…..Europos kalbų dienos šventę papildė Lietuvos – Lenkijos jaunimo mainų programos projektas ,,Giving you gain – obtaining variuos competences through volunteer work“ (,,Įvairių kompetencijų įgijimas savanorystės dėka“), kurį pristatė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Kaziūnienė ir socialinė pedagogė Rima Rybakova. Pasak jų, viešnagė Lenkijoje visiems projekto dalyviams ne tik patiko, bet buvo ir labai naudinga. Per gana trumpą laiką projekto dalyviai įvykdė daugybę įvairių veiklų: lankėsi gyvūnėlių prieglaudoje, senelių namuose, kilo į kalną, kur viršukalnėje rinko šiukšles, darė inkilus, ruošė menines programas, dalijosi gerąja patirtimi su svečios šalies projekto dalyviais.  
…..Renginį vainikavo technologijų mokytojos Laimos Juodėnienės ir I – IV G mokinių bendro darbo pristatymas. Tai – nepaprasto grožio veltas iš vilnos  paveikslas, vaizduojantis gausų  spalvoto rudens derlių. Šis kruopštus darbas visus sužavėjo savo unikalumu. Pradinių klasių mokytojos ir jų mokiniai visus renginio dalyvius vaišino saldžiomis rudeniškomis gėrybėmis – jų pačių iškeptais pyragais. Smagu, kad jau antrus metus iš eilės mūsų gimnazijoje Derliaus šventė švenčiama netradiciškai.
…..Tikimės, kad mūsų gimnazijos mokiniai ir toliau ne tik mokysis užsienio kalbų, juk kitų šalių kalbų mokėjimas atveria duris į pasaulį, bet ir unikaliais savo rankų darbais džiugins visą gimnazijos bendruomenę.
…..
Rusų kalbos vyresnioji mokytoja Asta Martynvevienė
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Lina Keršulytė
Anglų kalbos mokytoja Jūratė Keršulytė
Technologijų mokytoja Laima Juodėnienė
Skip to content