Abėcėlės šventė

…..Skaičiuojant paskutines šių mokslo metų dienas, gegužės 23 d., Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje vyko  tradicinė „Abėcėlės“ šventė.
…..Pasipuošę raidžių karūnomis, pirmokai įtikino, kad raidės yra labai reikalingos, kad be jų neišmoksime skaityti, o, nemokėdami skaityti, nesužinosime daug įdomių dalykų. Juk visi pradedame mokytis nuo abėcėlės.  Per šiuos mokslo metus mokiniai pasiekė labai daug: jie pažino raides, išmoko skaityti, rašyti, skaičiuoti… Šventės metu mažieji mokinukai pademonstravo, kad jau puikiai pažįsta raides ir moka skaityti:  deklamavo eilėraščius, dainavo, spėliojo raides, skaitė iš raidžių sudėliotus žodžius, šoko ir „Pupos“ vadovėliui ,,sugrąžino“ pamestas raideles.
…..Visi nekantriai laukė iškilmingiausios šventės dalies, kada gimnazijos direktorė Violeta Šukevičienė įteiks „Pirmoko pažymėjimus“, liudijančius, kad mokinukai jau visiškai „susidraugavo“ su raidėmis. O kad per vasarą nepamirštų išmoktų raidžių, kiekvienas  gavo dovanų –  knygelę.
…..Smagu, kad rugsėjį buvę labai nedrąsūs, o dabar paaugę ir daug sužinoję mūsų gimnazijos pirmokėliai geba pasitikėti savimi ir trokšta keliauti į mokslo ir žinių šalį.
…..
Pradinių klasių mokytoja  Edita Voiničienė
Skip to content