Piligriminė kelionė į Kalvarijos kryžiaus kelią

…..Gegužės 18 d. 7, 8, IIG ir III G klasių gimnazistai vyko  į Vilnių aplankyti  Vilniaus Kalvarijų ansamblio, kurį sudaro Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčia bei 35 Kančios kelio stotys, skirtos Kristaus kančios slėpiniams apmąstyti. Mums padėjo kunigas V. Dulko, kuris kartu su mumis ėjo Kryžiaus kelią, drauge  meldėsi bei aiškino Kryžiaus kelio stočių prasmę.
…..Trasos ilgis 7 kilometrai. Kryžiaus kelią nuėjome per tris valandas: meldėmės, giedojome giesmes, nešėme  kryžių, kurį buvome  paėmę  iš mūsų bažnyčios. Mokiniai buvo patenkinti išvyka. Tai buvo jiems puiki proga susipažinti su Kristaus kančios slėpiniais, kuriuos tikintieji apmąsto Gavėnios metu. Baigus Kryžiaus kelią, kunigas V. Dulko aukojo Šv. Mišias mokinių intencijomis, kurias jie ranka užrašė  ant lapelių.
…..Iš šios neeilinės ir nepamirštamos piligriminės  kelionės visi grįžome dvasiškai pakylėti, sustiprėję ir džiaugsmingi. Juk Vilniaus Kalvarijos kurtos kaip tikslus Jeruzalės atspindys, kad maldininkai, negalintys aplankyti Šventosios Žemės, atkartotų Jėzaus paskutinę kelionę. Fundatorius – Vilniaus Vyskupas Jurgis Bialozaras.
…..Tikimės daugiau tokių išvykų.
…..
Tikybos mokytoja Ana Boguslavskienė
Skip to content