Atvirų durų diena gimnazijoje

…..Įvairūs tyrimai liudija, kad tėvų domėjimasis mokyklos gyvenimu padeda vaikui pasiekti geresnių akademinių rezultatų, jis lengviau prisitaiko mokykloje, geriau sutaria su mokytojais ir bendramoksliais. Be to, jis mažiau laiko praleidžia direktoriaus kabinete, daugiau – klasėje. Kontaktas tarp namų ir mokyklos teigiamai veikia ne tik vaiko pasiekimus, bet ir apskritai savęs vertinimo sistemą.
…..Bendradarbiavimas teikia naudos ne tik vaikui. Mokytojai, turėdami galimybę pažvelgti į šeimos kontekstą, gali aiškiau suvokti mokinio poreikius, lanksčiau pritaikyti mokymo technikas. Tėvams įsitraukimas svarbus, kadangi jie gali daugiau sužinoti apie vaiko pasiekimus, elgesį, veiklą ir, atsižvelgdami į silpnąsias vietas, namuose jam padėti. Galiausiai, tėvų dalyvavimas veikia mokytojų požiūrį. Mokykla ir šeima, veikdamos kartu, gali padėti vaikui siekti sėkmės.

…..Vadovaudamasi  šiomis nuostatomis ir siekdama bendrauti ir bendradarbiauti su mokinių tėvais, sprendžiant įvairias auklėjimo bei ugdymo problemas, pasidžiaugti vaikų pasiekimais, Paberžės ,,Verdenės“ gimnazija balandžio 25 d. organizavo  atvirų durų dieną gimnazijos mokinių  tėvams. Šis renginys organizuojamas jau antrus metus iš eilės.  Manome, jog tai gera proga mokinių tėveliams (globėjams) pabendrauti su  mokytojais, specialistais, pasidžiaugti pasiekimais, aptarti susikaupusias problemas, rasti atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Taip pat tėveliai (globėjai), lankydamiesi gimnazijoje, gali  geriau suvokti kasdieninį gimnazijos  gyvenimą, geriau suprasti ir įvertinti mokytojų  darbą, bendradarbiavimo su mokiniais stilių, pasigilinti į atskirų dalykų dėstymo metodikas, geriau pažinti savo vaikus, o kartu pagalvoti  apie savo pareigas gimnazijai  ir vaikams. Mokytojai, išklausę tėvų pageidavimus, gali lengviau pastebėti ir savo darbo trūkumus.
…..Atvirų durų dienos metu įvyko ir būsimų priešmokyklinukų tėvų bei būsimų pirmos klasės mokinių tėvų susirinkimas. Gausų būrį susirinkusių tėvelių pasveikino gimnazijos direktorė Violeta Šukevičienė. Pristačiusi gimnazijos viziją, artimiausius planus ir perspektyvas, direktorė suteikė žodį būsimų mokinių mokytojoms Birutei Baušienei bei Jolantai Jurkšaitienei. Mokytojos įdomiai ir kūrybingai papasakojo apie vykdomas veiklas, pristatė tradicinius projektus ir renginius gimnazijoje. Tėveliai išsakė savo lūkesčius, uždavė rūpimus klausimus, apžiūrėjo edukacines erdves, bendravo su administracija bei mokytojais.
…..Tikimės,  jog atvirų durų  diena tėvams gimnazijoje  taps tradicija, leidžiančia gimnazijai ir tėvams siekti bendro tikslo – ruošti  vaikus visaverčiam gyvenimui. Gimnazijos pedagogų bendruomenė dėkoja  rūpestingiems  tėvams ir džiaugiasi geranorišku bendradarbiavimu. Bendradarbiavimas būtinas. Neįmanoma įsivaizduoti gimnazijos  veiklos be tėvų. Vaikai čia praleidžia didesnę dienos dalį. Tėvai turi žinoti, kuo gyvena atžalos, kokie jų pasiekimai, problemos, o bendradarbiavimas ir bendros nuostatos duoda daug geresnių rezultatų.
…..
Lietuvių kalbos mokytojos Lina Mikutytė, Marijana Prusakaitė – Semionova, Violeta Kaziūnienė
Skip to content