Projekto ,,Medijų raštingumas“ dalyvių išvyka į televizijos industrijos objektus

…..Saulėtą balandžio 10 – osios rytą Paberžės ,,Verdenės“ gimnazistai kartu su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniais išsiruošė į projekto ,,Medijų raštingumas“ organizatorių surengtą ekskursiją. Pirmiausia aplankėme Šešuolėlių filmavimo aikštelę, kur stebėjome filmo ,,Tikroji narsa“ filmavimą.  Savo įspūdžiais apie filmavimą Lietuvoje dalijosi šio filmo prodiuseriai Russ Kendall ir Gary Tuck, direktorius Adam Anderegg.  Filmų kompanijos Baltijos šalyse ,,Baltic film services“ prodiuserė Lineta Mišeikytė mielai visiems svečiams pasakojo apie filmo kūrybinę komandą bei parodė filmavimo erdves: grimo, persirengimo, įgarsinimo kambarius. Projekto dalyviai turėjo unikalią galimybę pasigrožėti natūralia, pagrindines idėjas atspindinčia filmavimo po atviru dangumi aplinka.
…..Po apsilankymo Šešuolėliuose gimnazistai vyko į  Lietuvos Nacionalinio Radijo ir Televizijos studiją. Ekskursijos metu mokiniai susipažino su Lietuvos radijo ir televizijos istorija. LRT darbuotojai mokiniams surengė ekskursiją po LRT muziejų. Muziejaus rinkinį sudaro rašytiniai, grafiniai, garso ir vaizdo dokumentai, leidiniai, muziejinę vertę turinti aparatūra bei įranga, jos detalės, radijo imtuvai, televizoriai ir kiti eksponatai, pasakojantys apie radijo ir televizijos raidą Lietuvoje.
…..Vėliau projekto dalyviai apžiūrėjo televizijos studijas. Mokiniai liko sužavėti daugybe filmavimo kamerų ir gausybe kitos įrangos. Be to,  mokiniams teko pamatyti, kur  filmuojamos LRT žinios, orų pranešimai, ,,Gustavo enciklopedija” bei daugelis kitų laidų. Nepamirštamą įspūdį paliko naujai įrengta, moderni TV žinių filmavimo studija.
…..Apie projekto ,,Medijų raštingumas“ veiklas nuolat buvo informuojami mokinių tėveliai. Specialiai šiam projektui buvo sukurtas bendro naudojimo elektroninis paštas projektas.verdene@gmail.com, kur buvo siunčiama visa informacija apie projektą. Prie bendro naudojimo pašto galėjo jungtis tiek mokiniai, dalyvaujantys projekte, tiek jų tėveliai. Projekto metu nuveikti darbai buvo pristatyti gimnazijos mokinių tėveliams. Jie buvo pakviesti į popietę, kurios metu buvo pristatomos kūrybinės dirbtuvės, apmokymai, sukurti TV reportažai, viktorina, ekskursijos, susitikimai su garsiais žmonėmis, vyko nuotraukų paroda su detaliu kiekvienos veiklos aprašymu.
…..Norime dar kartą padėkoti  šauniems projekto organizatoriams: Ugdymo plėtotės Centrui, ,,Meno aviliui“, British Council (Britų tarybai) už turiningą  projektinę veiklą.
…..
Anglų kalbos mokytoja Jūratė Keršulytė
Skip to content