Bendradarbiaujame su socialiniais partneriais

…..Kovo 29 dieną IIG klasės mokinės  Paulina Lisovska ir Evelina Purlytė dalyvavo Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete organizuotoje konferencijoje ,,Šiuolaikinės technologijos darniai aplinkai”. Gimnazijos mokinės susipažino su VK studijų programomis, stendinių pranešimų ruošimo metodika ir jų turiniu, išklausė Lietuvos kolegijų studentų ir konferencijos svečių žodinius pranešimus.
…..Konferencijos metu susipažinome su lėtosios mitybos filosofija, jos pranašumais ir teigiamu poveikiu sveikatai. UAB bendrovės direktorė Alvyda Eigminienė ir virtuvės šefas iš Italijos Antonio Serra akcentavo, kad labai svarbu ugdyti ir mokyti jaunąją kartą suprasti valgymo kultūrą ir tautos tradicijas.
…..Konferencijos metu buvo pristatyti pranešimai apie temperatūros įtaką įvairių terpių šarmingumui, konservanto E 250 naudojimo tendencijas ,,Utenos mėsa” gaminiuose, biodinaminį ūkininkavimą Lietuvoje, chlorofilų ir kofeino kiekius įvairiose arbatų rūšyse, Vilniaus miesto ir Ignalinos rajono šaltinių vandens kokybę.
…..Stendiniuose pranešimuose buvo pateiktos naujovės, susijusios su aplinkos dizainu ir želdyno išsidėstymo  projektavimu. Buvo įdomu susipažinti su vertikalaus želdinimo naujovėmis, Bankoko, Londono, Kopenhagos, Čelsio žaliosiomis erdvėmis, sodų ant stogų kūrimo tendencijomis. Sužinojome  daug vertingų patarimų, kurie pravers auginant gėles ir daržoves namų ūkiuose. Stendiniame pranešime ,,Aspirino panaudojimas auginant daržoves” perskaitėme ir sužinojome, kad viena iš efektyviausių augalų apsaugos priemonių yra aspirinas, kuris naikina gyvūnų ir augalų ligų sukėlėjus ir amarus.
…..Konferencijos metu buvo apdovanoti konkurso ,,Kraštovaizdžio spalvos” dalyviai. Mūsų gimnazijos bendruomenė daug dėmesio skiria etninės kultūros puoselėjimui, todėl mokiniai turi puikią galimybę susipažinti su lietuvių liaudies rankdarbių kūrimo technologijomis, dalyvaudami neformaliojo švietimo veikloje. Būrelio ,,Suvenyrų gamyba” dalyviai konkursui pateikė paveikslą ,,Tėviškės spalvos”, kuris buvo atliktas, taikant siuvinėjimo ir tapymo ant drobės technologijas. Malonu, kad  mūsų gimnazijos  mokiniai tapo nugalėtojais ir už darbą ,,Tėviškės spalvos“ buvo apdovanoti Padėka ir vertingu prizu.
…..Dėkojame Vilniaus kolegijos agrotechnologijų fakulteto administracijai ir dėstytojams už šiltą priėmimą ir puikią konferencijos organizaciją.
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė
Skip to content