KONKURSAS ,,TAU, MANO LIETUVA!”

…..Vasario 6 d. – kovo 6 d. vyko respublikinis Lietuvos mokinių piešinių, sveikinimų ir eilėraščių konkursas, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, kurį organizavo Vilniaus ,,Santaros” progimnazija/gimnazija. Sveikinimuose, piešiniuose bei eilėraščiuose konkurso  dalyviai turėjo atskleisti  Kovo 11 – osios prasmę. Konkurse galėjo dalyvauti 7 – 18 m. mokiniai iš įvairių Lietuvos mokymo įstaigų. Kūrybiniai darbai – atvirukai, sveikinimai (A4 formatas), eilėraščiai.
…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės” gimnazijos 4 klasės mokinės Lavija Rybakova, Aneta Kerulytė ir Karina Frolova,  paragintos mokytojos,  nusprendė dalyvauti konkurse. Taip pat šiame konkurse dalyvavo ir 7 klasės mokinys Edgaras Jurkšaitis, kurį paskatino lietuvių kalbos mokytoja Violeta Kaziūnienė. Su dideliu nekantrumu visi dalyviai laukė baigiamojo etapo, kai turėjo būti išrinkti patys geriausi darbai. Ir pagaliau ta diena atėjo. Malonu buvo pranešti džiugią naujieną – Aneta  Kerulytė  užėmė II – ąją vietą, o Karina  Frolova  – III – iąją (abi mergaitės piešė piešinius).
…..Nors Lavija Rybakova ir Edgaras Jurkšaitis prizinių vietų neužėmė, bet buvo labai patenkinti, kad išbandė savo jėgas konkurse, kad savo darbuose įprasmino Kovo 11 – osios šventę. Abu  pažadėjo dalyvauti ir kituose kūrybiniuose  konkursuose.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content