Futbolo varžybos ,,Pradinukų lyga“

…..Futbolas – smagiausias sportinis žaidimas pasaulyje, o pradinių klasių mokinių komandų futbolo turnyras ,,Pradinukų lyga”, ko gero, smagiausios varžybos tiek vaikams, tiek futbolo  aistruoliams. „Pradinukų lyga“ – naujas projektas, kuriuo siekiama suteikti 1 – 4 klasių mokiniams smagaus laisvalaikio praleidimo alternatyvą ir galimybę žaisti futbolą mokyklų bendruomenėse bei nacionaliniu mastu. „Lygos idėja kilo, atsižvelgiant į vaikų fizinio aktyvumo problemas ir bendrą mokinių sveikatos būklę. Norime pasiūlyti vaikams susipažinti su futbolu arba pratęsti darželyje jau pradėtą pažintį su mūsų rengiamu „Futboliuku“. Mūsų vizija – kad per įvairius projektus futbolą vaikai galėtų žaisti nuo pačių mažiausiųjų iki vyriausiųjų“, – sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.
…..Kovo 21 d. Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos mažieji futbolininkai vyko į Vilniaus r. Grigiškių gimnaziją, kur žaidė futbolą su trimis rajono mokyklų komandomis: Rudiškių, Grigiškių ir Nemėžio. Tai buvo tik I –asis ,,Pradinukų lygos“ etapas. Varžybose dalyvavo 1 – 2 ir 3 – 4 klasių mokinių komandos. Tarp 1 ir 2 klasių mokinių geriausiai sekėsi Justui Šukevičiui ir Rolandui Šileikai, kuriems pavyko įmušti po kelis įvarčius. Taip pat puikiai žaidė Jovita Adamovič ir Martynas Kručas. Nojui Tupikovskiui teko sunkiausia užduotis  –  stovėti vartuose ir saugoti juos nuo priešininkų smūgių. Tarp 3 ir 4 klasių mokinių geriausiai pavyko Robertui Daraškevičiui, kuris pelnė kelis įvarčius. Taip pat puikiai žaidė Edvin Voinovskij, Sergej Sonec, Ruslan Pachomov, Jolita Krečiutė, Elinga Purlytė. Nors jie įvarčių ir neįmušė, tačiau buvo vikrūs ir puikiai valdė kamuolį įvairiose aikštelės vietose. Danielius Markevičius turėjo saugoti vartus ir stebėti, kad priešininkų kamuolys neatsidurtų vartuose.
…..,,Pradinukų lyga“ –  pati smagiausia vaikams – joje netrūko ne tik smagaus žaidimo ir gerų emocijų, bet ir prizų. Pasibaigus varžyboms, organizatoriai visus apdovanojo  rėmėjų atminimo dovanėlėmis ir sulčių pakuotėmis. Mūsų gimnazijos jaunieji futbolininkai, grįžę namo, dalijosi įspūdžiais su draugais, dar labiau susikaupę  treniruojasi  ir laukia II – ojo ,,Pradinukų lygos“ futbolo turo.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content