Lietuvių kalbos savaitė

…..Gegužės 16-20 dienomis gimnazijoje vyko Lietuvių kalbos savaitė. Šios savaitės veiklų tikslas – ugdyti mokinių domėjimąsi lietuvių kalba, kalbinius ir kūrybinius įgūdžius, norą puoselėti bei saugoti gimtąją kalbą. Visą savaitę lietuvių kalbos ir literatūros pamokos pradėtos mintimis apie gimtąją kalbą, jos istoriją, įdomybes, kalbėta apie kalbos taisyklingumo svarbą, atliktos įvairios kalbos ir literatūros užduotys.
…..Pirmadienį 8 ir IG klasių mokiniai dalyvavo raštingiausio mokinio konkurse. Taisyklingiausiai diktantą parašė Elinga Purlytė ir Tomas Šantrukovas.
…..Antradienį mokiniai dalyvavo dailyraščio konkurse „Rašau apie Lietuvą“. Šios veiklos tikslas – ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius. Dailiai rašyti stengėsi visi, tačiau labiausiai pasisekė penktokams Normantui Pivoriūnui ir Lianai Buinovskajai.
…..Trečiadienį vyko lietuvių liaudies pasakų iliustravimo veiklos: mokiniai skaitė įvairias pasakas, tarėsi, kurias iš jų norėtų iliustruoti, drąsiai pasitelkė fantaziją bei eksperimentavo, piešdami iliustracijas.
…..Visą savaitę dešimtokai ir vienuoliktokai atliko tiriamuosius darbus apie Lietuvos kalbininkus, ruošė medžiagą interaktyviai parodai ,,Žymiausi Lietuvos kalbininkai“.
…..Penktadienį apibendrinome Lietuvių kalbos savaitę ir organizavome Protų mūšį ,,Ką žinai apie lietuvių kalbą?“ Mokiniai jėgas išbandė individualiai arba grupelėmis, todėl išgirsti ir įsidėmėti faktai, o neretai ir įvairios detalės ar smulkmenos, iš pirmo žvilgsnio pasirodžiusios nesvarbios, padėjo atsakant į klausimus. 
…..Tikimės, kad organizuotos veiklos praturtino mokinių žinias, lavino kalbinius ir kūrybinius įgūdžius, stiprino atsakomybę laiku atlikti užduotis, mokė bendradarbiauti. Dėkojame visiems dalyviams ir kviečiame puoselėti bei saugoti savo gražią ir turtingą gimtąją kalbą kiekvieną dieną.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos
Lina Mikutytė, Violeta Kaziūnienė, Marijana Prusakaitė-Semionova
Skip to content