RENGINYS ,,ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES“

…..Sėkmingas profesijos pasirinkimas ir karjera yra ne tik mokinio, bet ir jį supančių asmenų (tėvų, mokyklos bendruomenės, būsimų darbdavių) rūpestis. Mokiniui svarbu apsilankyti savo artimųjų darbo aplinkoje, išgirsti suaugusiųjų sėkmės istorijas, susipažinti su jų profesine veikla, plėtoti savo karjeros kompetencijas bei stiprinti sprendimus, susijusius su karjera.
…..Gegužės 3 dieną mūsų gimnazijos IVG klasės mokiniams organizavome renginį linksmu pavadinimu ,,Šok į tėvų klumpes“. Klasės valandą integravome su prevencine pamoka ,,Raktai į sėkmę“, todėl spėjome įgyvendinti visus renginio tikslus ir uždavinius.
…..Renginyje mielai sutiko dalyvauti pirmokės Paulinos mama Rita, septintoko Martino mama Rima ir vienuoliktoko Aurelijaus mama Renata. Laikas prabėgo nepastebimai. Teisininkė Rita Svalbonaitė-Pūslienė supažindino abiturientus su teisėsaugos darbo kasdienybe, parodė videofilmą apie šios profesijos atstovų darbą. Verslininkė Renata Traur papasakojo įdomią savo veiklos istoriją nuo dėvėtų rūbų prekybos iki dabartinio klestinčio verslo Paberžėje, dizainerė Rima išsamiai papasakojo, kaip ji rinkosi savo gyvenimo kelią, parodė savo darbo pavyzdžių. Visos mamos negailėjo nuoširdžių patarimų abiturientams, skatino juos būti aktyviais piliečiais, nebijoti ieškoti, nusivilti ir dar kartą ieškoti naujų gyvenimo kelių. Jos akcentavo, kad labai svarbu yra žinoti, ko mes norime pasiekti gyvenime.
…..Dvyliktokų refleksija po renginio: ,,Noras būti policininke dar labiau sustiprėjo“ (Gabrielė), ,,Viskas buvo labai įdomu“ (Ingrida), ,,Sužinojau daug naujų dalykų apie dizainą ir šios profesinės karjeros perspektyvas“. Vaikinai buvo santūresni, bet visi įdėmiai stebėjo videofilmą ir domėjosi, kaip Interpolas suranda vogtus automobilius arba ieškomus asmenis. Galbūt ir jie dar susimąstys.
…..Dėkojame mūsų mieloms mamoms už dalykiškus patarimus, papasakotas gyvenimo sėkmės istorijas, tikimės, kad ir kitąmet dar gausesnis mokinių tėvų būrys įsilies į šią veiklą.
…..
IVG klasės vadovė Regina Stankevičienė
Skip to content