Rudenėlio pasakaitės

…..Ar girdėjote kada, kaip ruduo seka pasakas?  Ne? Turbūt neįdėmiai klausėtės, o Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai ir jų tėveliai visą rudenį klausėsi tokių pasakaičių. 
…..Iki valios prisiklausę, maži ir dideli skubėjo į savo sodus, daržus ir gretimus miškus rinkti įvairiausios rudeninės  gamtinės medžiagos. Prisirinkę krepšius gėrybių, visi, pasiraitoję rankoves, ėmė kurti, gaminti, fantazuoti, improvizuoti  girdėtas pasakaites, o kitą rytą  jų veikėjus sunešė į gimnaziją. Todėl spalio 11-15 dienomis vyko ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių parodėlė ,,Rudeninio derliaus pasakėlės“.
…..Pasakėlės buvo labai įdomios ir aktualios: jose gyveno gražuolės ir pingvinai, plaukiojo laivai, miškai knibždėjo nuo įvairiausių stebuklingų  gyvūnų ir paukščių, virš paslaptingos girinio trobelės skraidė lėktuvai, net vienas virusas buvo užklydęs, bet geroji fėja, jos anūkas ir ežiukai visus išgelbėjo ir išgydė.  Į pasaką atėjo auksinis ruduo ir viskas baigėsi laimingai.
…..Dėkojame visiems už išgirstas ir pasektas rudenėlio pasakaites.
…..
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos 
Skip to content