Mažųjų išvyka

…..Saulėtą spalio 12 rytą Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupės  ,,Bitutės“ vaikučiai išvyko  į pirmąją ekskursiją. Mažieji ugdytiniai keliavo į Vilniaus universiteto Zoologijos muziejų. Tai seniausias mokslinis zoologijos muziejus Lietuvoje, turintis istorinę praeitį, siekiančią Žygimanto Augusto laikus.
…..Ekskursija prasidėjo –  mažyliai pateko į įspūdingas muziejaus erdves, aplink vaikus stiklo vitrinose rikiavosi įvairiausios gyvūnų kolekcijos. Vaikai  su nuostaba ir susidomėjimu stebėjo eksponatus, komentavo, dalinosi savo įspūdžiais.
…..Savarankiškai pasivaikščiojus po ekspoziciją, gidė  subūrė vaikus ir paprašė tarp eksponatų surasti pasakų arba animacinių filmukų veikėjus gyvūnėlius. Mažieji tyrinėtojai surado kiškį, lapę, ežiuką, lokį, vilką ir voveraitę. Tada apie šiuos gyvūnėlius išgirdome trumpus pasakojimus.
…..Kelionė po gyvūnų pasaulį tęsėsi. Klausėmės pasakojimų apie vorus, drugelius, vėžlius, apžiūrinėjome  kriauklių rinkinius, teiravomės, ar jos kandžiojasi, ar gali auginti perlus. Antrojoje ekspozicijos salėje ,,atradome“ banginio žandikaukį ir stengėmės įsivaizduoti, kokio tai dydžio gyvūnas. Domėjomės paukščiais, grožėjomės sparnuočių kolekcijomis, sužinojome, kad mažiausias Lietuvos paukštis yra nykštukas, o didžiausias – pilkoji gervė. 
…..Nepastebimai prabėgo ekskursijos laikas, kupini naujų įspūdžių, ataradimų ir žinių  grįžome į gimnaziją.
…..
 Ikimokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content