Europos kalbų diena gimnazijoje

…..Rugsėjo 24 dieną Paberžės ,,Verdenės” gimnazijoje buvo minima Europos kalbų diena. Pirma pamoka prasidėjo gimnazijos mokinių paruošta radijo laida, kurioje buvo kalbama apie daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, apie tai, kaip kalbų mokymasis praturtina asmenybę, padeda bendrauti ir pažinti kitus, atveria vartus į pasaulį. Užsienio kabų įgūdžiai tampa neišvengiami mūsų gyvenime, todėl kalbų diena yra kasmet oficialiai švenčiama. 
…..Pasibaigus radijo laidai, visos klasės atliko specialias, burtų keliu išrinktas, užduotis. Atliktų užduočių rezultatai, kurių nekantriai laukė visos klasės, buvo iškabinti stende. Ne tik nugalėtojai, bet ir visi konkurso dalyviai pagilino savo žinias apie Europos šalis ir šių šalių kalbas.
…..Pradinių klasių mokiniai drauge su anglų kalbos mokytoja paruošė gimnazijai dovaną – Europos kalbų dienos progai sukurtą filmuką ,,Ar gyvūnai kalba?” (Do Animals Have a Language?). Filmuke buvo panaudoti mokinių kūrybiniai darbeliai. Antros klasės mokiniai nupiešė pasisveikinimus užsienio kalbomis ir juos papuošė vėliavėlėmis, o trečios ir ketvirtos klasių mokiniai nupiešė gyvūnus, skleidžiančius garsus įvairiomis kalbomis.
…..Pertraukų metu koridoriuose skambėjo įvairių Europos šalių muzika ir dainos, buvo kalbama įvairiomis kalbomis, vyravo puiki nuotaika.
…..Džiaugiamės, kad visos klasės aktyviai dalyvavo Europos kalbų dienos veiklose. Dėkojame visiems mokytojams ir mokinių tėveliams, kurie žingsnis po žingsnio veda jaunąją kartą pažinimo keliu per žodį ir kalbą.
 
Šventės organizatoriai:
Rusų kalbos vyr. mokytoja  Asta Martyncevienė
Anglų kalbos vyr. mokytoja Jūratė Kažemėkienė
Anglų kalbos vyr. mokytoja Irena Dzvinel 
Skip to content