Europos judumo savaitė Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje

…..Europos judumo savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Šių metų Europos judumo savaitės tema – Saugus ir sveikas tvariai judėdamas.  Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazija prisijungė prie tvaraus judėjimo kampanijos ir dalyvavo įvairiose veiklose.
…..Aktyvūs ir sportiški buvo patys mažiausieji – ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai. Jie rugsėjo 16 – 22 dienomis drauge su savo mokytojomis Birute Baušiene, Irina Daugviliene ir Stanislava Cijunaitiene dalyvavo veiklose „Saugiai judu, sveikas esu. Judriųjų žaidimų valandėlės.“ Taip pat vaikai sužinojo  apie tvaraus judėjimo naudą.
…..Pradinių klasių mokiniai smagiai judėjo, šokdami ,,flashmobą“ ir dalyvaudami „Aktyvioje šokio pertraukoje“. Judriai laiką leido ir šeštokai, kurie varžėsi estafečių rungtyse, o septintokai, dalyvavę Kangoo Jumps treniruotėje „Šok į batą“, dar kartą įsitikino, kad judėjimas labai svarbus kiekvieno mūsų sveikatai. Mokiniams užsiėmimus vedė šokio mokytoja Violina Romeikaitė ir fizinio ugdymo mokytojas Valdemar Šaveiko.
…..Nepabūgę rudeniško oro, į pėsčiųjų žygį „Keliauk sveikai ir tvariai“ ėjo aštuntos klasės mokiniai. Drauge su savo klasės vadove, technologijų vyresniąja mokytoja Laima Juodėniene, mokiniai keliavo po Paberžės apylinkes ir nuėjo daugiau nei 21 kilometrą.
…..Europos judumo savaitė baigėsi, tačiau pozityvios emocijos ir įgyta patirtis dalyvavusius aktyviosiose veiklose lydės dar ilgai. Džiugu, kad gimnazijos bendruomenė prisijungė prie Europos judumo savaitės, o renginiai paskatino keisti savo įpročius, padidino motyvaciją užsiimti aktyvia fizine veikla, sistemingai judėti, rūpintis savo sveikata.
…..
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Kaziūnienė
Skip to content