Europos diena Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje

…..Europos dieną, kuri švenčiama kiekvienų metų gegužės 9-ąją, džiaugiamasi taika ir vienybe Europoje. Šią dieną minimas istorinis įvykis – Šumano deklaracija. 1950 m. Paryžiuje pasakytoje kalboje tuometinis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas išsakė savo idėją apie naujos formos politinį Europos bendradarbiavimą, dėl kurio karas tarp Europos tautų būtų neįsivaizduojamas dalykas. Jis siekė sukurti Europos instituciją, kuri valdytų bendrą anglies ir plieno gamybą. Nepraėjus nė metams, pasirašyta tokios institucijos įkūrimo sutartis. Šumano pasiūlymas laikomas dabartinės Europos Sąjungos užuomazga.
…..Kasmet, minint Europos dieną, gimnazijoje vyksta renginiai. Šiemet, dirbant ir mokantis nuotoliniu būdu, Europos dienai paminėti buvo skirtos įvairios veiklos. Technologijų pamokų metu mokiniai nagrinėjo Europos Sąjungos šalių tautinius tradicinius patiekalus. Išanalizavę receptūras ir patiekalų gaminimo subtilybes, aptarę saugumo reikalavimus, mokiniai gamino pasirinktus patiekalus ir taip netradiciškai paminėjo Europos Sąjungos gimtadienį. Dailės pamokose mokiniai realizavo meninius gebėjimus – kūrė sveikinimus Europos dienai. I – IVG klasių gimnazistai dalyvavo Europos egzamine, kuris jau mūsų gimnazijoje tampa tradicija.
…..COVID-19 pandemija pakoregavo Europos dienos minėjimo formą, bet MEPA komanda nuotoliniu būdu ZOOM platformoje organizavo minėjimą, bendravo, dalinosi žiniomis. Gegužės 7 d. mokiniai ZOOM platformoje dalyvavo kahoot žaidime, pasitikrino savo žinias apie ES valstybes, jų vėliavas bei istoriją, dalyvavo pokalbiuose ir diskusijose „Europos Sąjunga ir Lietuva“.
…..Taip Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazija prasmingai paminėjo Europos dieną. Mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti bei įtvirtinti jau turimas savo žinias apie Europos Sąjungą ir sužinoti daug naujo.
…..Džiaugiamės ir didžiuojamės būdami europiečiai!!! #MEPALietuva
…..
Su nuoširdžiausiais linkėjimais,
Skip to content