Mokytojų dienos šventė gimnazijoje

…..Spalio 5-ąja minima Tarptautinė mokytojų diena. Tai diena, kai mokiniai gali padėkoti mokytojams už jų sunkų darbą, kantrybę ir rūpestį.
…..Šiandien šią nuostabią rudenišką šventę pajuto ir mūsų gimnazijos mokytojai, kurių laukė daug staigmenų, išbandymų ir, žinoma, juoko. Kaip ir kiekvienais metais gimnazijoje vyko mokinių savivaldos diena, pamokas vedė III-IVG klasių mokiniai. O Mokinių tarybos atstovai sugalvojo visų mokinių vardu pasveikinti mokytojus savaip. Šių metų svarbiausia Mokinių tarybos užduotis buvo – suorganizuoti išskirtinai linksmą šventę, patiems būti unikaliais ir atsipalaidavusiais, kad mokytojai patirtų tik geras emocijas, o puiki nuotaika lydėtų visą šventinę dieną.
…..Mokytojų dienos šventės veiksmas vyko lėktuve, kuris „skrido“ į saulėtąjį Turkijos kurortą Antaliją. Nuo pat ryto gimnazijoje mokytojų jau laukė oro uosto darbuotojai: puikios stiuardesės bei nerealūs pilotai. Mokytojams buvo įteikti vardiniai bilietai, taip pat kiekvienas keleivis turėjo progą nusifotografuoti su stiuardesėmis bei pilotais. Unikalioje skrydžių laukimo zonoje mokytojų laukė mokinių pagaminti gardėsiai. Po pranešimo per radiją visi mokytojai rikiavosi prie patikros vartų, kur buvo tikrinami bilietai, stiuardesės, įteikusios kiekvienam keleiviui po tabletę nuo pykinimo, palydėjo mokytojus į jų vietas. Renginio pradžioje, o tiksliau, prieš kylant lėktuvui, stiuardesės pademonstravo saugos instrukciją prieš skrydį: pašoko energingą šokį ir padainavo romantišką dainą, ir… lėktuvas pakilo! Renginio metu netrūko juoko ir gerų emocijų, nes visi mokytojai turėjo išradingai atlikti jiems skirtas  užduotis, reikalaujančias pademonstruoti meninius, vaidybinius, komandinius gebėjimus, o jas  atlikę, buvo apdovanoti dovanomis – vardiniais rašikliais. Tiesa, skrydžio metu buvo pasirūpinta mokytojų komfortu, jiems pageidaujant atsigaivinti, stiuardesės tuoj pat pasirūpindavo gaiviaisiais gėrimais. Artėjant lėktuvo nusileidimui kurorte, viena iš stiuardesių pianinu pagrojo nuostabų muzikinį kūrinį, o vainikavo šių metų šventę – skrydį vaizdo įrašas su mokinių sveikinamais mokytojams.
…..Deja, bet visa, kas gera, turi pabaigą. Taigi pilotai pranešė apie sėkmingą lėktuvo nusileidimą, ir visi mokiniai dar kartą draugiškai pasveikino mokytojus su Tarptautine mokytojų  diena.
…..Po šventės gimnazijoje draugiškas mokytojų kolektyvas vyko į Vilnių, į pramogų ir poilsio centrą ,,Belmontas“, kur mūsų laukė mikroautobusas su įrengta modernia audiogido sistema, pasiruošęs valandos ekskursijai po žymiausias Vilniaus vietas. Ekskursijos metu aplankėme Rotušę, Bernardinų ir Šv. Onos bažnyčias, Pilių kompleksą ir Arkikatedrą baziliką, Užupį, grožėjomės siauromis senamiesčio gatvelėmis. Po turiningos ekskursijos grįžome į pramogų ir poilsio centrą ,,Belmotą“, kur mūsų laukė šventiniai pietūs, kurių metu turėjome puikią progą pabendrauti, dar geriau vienas kitą pažinti.
…..Mūsų gimnazijos mokytojai šią Mokytojų dieną  prisimins dar ilgai. Nuotaikingai pasibaigusi šventinė diena paliko malonių įspūdžių, priminė, kaip gera būti mokytoju.
…..
Mokinių tarybos narė, IIG kl. mokinė Karolina Kurbatavičiūtė
Skip to content