EUROPOS KALBŲ DIENA IR DERLIAUS ŠVENTĖ GIMNAZIJOJE

…..Įsibėgėjus naujiems mokslo metams, rugsėjo 26-ąją, visoje Europoje minima Europos kalbų diena. Mūsų gimnazijoje ši diena taip pat buvo paminėta. Šią dieną Europos valstybėse yra organizuojami įvairūs renginiai, kurių tikslas –  paskatinti kalbų mokymąsi ir ugdyti pagarbą visoms mūsų žemyno kalboms.
…..Šventė prasidėjo radijo laida, kurios metu buvo akcentuota gimtosios ir užsienio kalbų mokymosi svarba. Jau nuo pat ryto gimnazijoje vyravo šventinė nuotaika – mokiniai sveikinosi skirtingomis kalbomis: lietuvių, rusų, vokiečių, prancūzų, lenkų ir, savaime suprantama, populiariausia pasaulyje kalba – anglų.
…..Pradėdama šventinį renginį, gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė, pabrėžė, kad kalbų mokėjimas yra didelis privalumas šiuolaikiniame pasaulyje ir vienas svarbiausių šiuolaikinio žmogaus bruožų. Būtent dėl puikaus anglų kalbos mokėjimo praėjusiais mokslo metais išvykti į tarptautinę vasaros stovyklą Jungtinėje Karalystėje, kurią organizavo ilgamečiai gimnazijos rėmėjai Vytauto Didžiojo „Lions“ klubas, sėkmė nusišypsojo dabartiniam abiturientui Tadui Radavičiui. Renginio metu Tadas prisiminė vasaros išvyką ir papasakojo savo įspūdžius šventės žiūrovams. Gimnazistas 7 dienas praleido su svetingai priėmusia šeima Darvino mieste. Lydimas šeimos, Tadas pabuvojo viename iš seniausių Anglijos šokolodo fabrikų ,,Cadbury“, kur ne tik ragavo šio skanumyno, bet ir pats jį gamino, taip pat aplankė daug įspūdingų bažnyčių, didingų katedrų, paslaptingą Warwick‘o pilį, kurioje stebėjo paukščių pasirodymą bei smagiai leido laiką atrakcionų parke ,,Alton Towers“.

…..Dar daugiau įspūdžių gimnazisto laukė stovykloje, kuri vyko Donkasterio mieste. Čia Tadas susipažino su bendraminčiais iš 22 pasaulio šalių. Stovyklautojai drauge keliavo gariniu traukiniu, dalyvavo bendradarbiavimo varžybose, statė aukščiausią medinių kaladėlių bokštą, grožėjosi kvapą gniaužiančiais Velso valstijos gamtovaizdžiais, dalyvavo Donkasterio miestelio tarybos susirinkime, leidosi į kelionę kajaku, dalyvavo neįgaliųjų sportinėse varžybose.
…..Tadas nuoširdžiai padėkojo ,,Lions“ klubo atstovams už suteiktą galimybę dalyvauti tarptautinėje stovykloje, kur turėjo puikią progą  pagilinti anglų kalbos žinias, įgyti naujų įgūdžių  bei rasti naujų draugų iš įvairiausių pasaulio kampelių. 
…..Renginį paįvairino 7 klasės mokinių Kotrynos Žigel ir Anetos Kerulytės anglų kalba atlikta daina „Sad Song“ („Liūdna diana“) bei gimnazistų padarytos dekoracijos: įvairių kalbų pasisveikinimai, pagaminti iš gamtinės medžiagos. Tai buvo Rudens šventės akcentai, nes jau ne pirmus metus ši šventė gimnazijoje švenčiama netradiciškai.
…..Dalyvaudami šiame renginyje, mokiniai sužinojo apie Europos kalbų mokymosi svarbą, išgirdo įdomų pasakojimą iš asmeninės mokinio patirties. Linkime, kad įkvepiantis Tado pasakojimas paskatintų gimnazistus mokytis kalbų visą gyvenimą.
…..
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Irena Dzvinel
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja  Jūratė Keršulytė
Rusų kalbos vyresnioji mokytoja  Asta Martyncevienė
Technologijų vyresnioji mokytoja Laima Juodėnienė
Skip to content