Kasmetinė tradicinė mokytojų išvyka

…..Gražiu šventiniu laikotarpiu, gruodžio 28 dieną,  Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos mokytojų kolektyvas vyko į kasmetinę tradicinę išvyką.
…..Vykome į Dzūkiją. Pirmiausia lankėmės Merkinėje. Tai – miestelis, kuriame apsilankyti tiesiog būtina. Vaizdai nuo Merkinės apžvalgos bokšto, kurio viršutinė apžvalgos aikštelė įrengta 25 metrų aukštyje (būnant viršuje jautėsi, kaip bokštas švelniai siūbuoja nuo vaikščiojančiųjų po jį žingsnių) ir Merkinės piliakalnio – gniaužė kvapą. Nemuno vingiai, kalvos, kalvelės, miško paunksmės džiugino akį.
…..Pasigrožėję nuostabiu gamtovaizdžiu, vykome į Česukų kaimą, kuris garsus Povilo ir Onutės Žėkų sodyboje pastatyta piramidės formos konstrukcija, vadinama Merkinės arba Česukų piramide, „Širdžių šventove“. Piramidė yra žinoma dėl savo tariamų energetinių galių, kaip teigiama, gydančių ligas, suteikiančių dvasinę pusiausvyrą, todėl yra gausiai lankoma.
…..Kelionę tęsėme Druskininkuose. Mus pasitiko šventiškai pasipuošęs miestas-kurortas. Po apžvalginės ekskursijos lankėmės M .K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje, kuris įkurtas 1963 m. dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio tėvų namuose. Muziejaus ekspozicijų rinkinį sudaro M. K. Čiurlionio kūrybos, biografijos, jo šeimos istorijos palikimas. Šis muziejus veikia ir kaip vienas iš pagrindinių Druskininkų kurorto kultūrinio gyvenimo židinių. Jame kaupiama įvairi su M. K. Čiurlionio asmeniu susijusi literatūra, skaitomos paskaitos, vyksta filmų peržiūros, tradiciniai vasaros fortepijono muzikos koncertai ir kiti renginiai. Iš Druskininkų vykome į Varnėnų kaimą (Lazdijų r.), kur Rimos ir Vytenio Bagdanavčių sodyboje susipažinome su senovės dzūkų kulinariniu paveldu – kepėme ir skanavome dzūkiškas bulvines bandas, kurios dedamos ant kopūstlapių ir kepamos duonkepyje iškūrentame beržinėmis malkomis. Tai puiki bandų kepimo edukacinė programa, kuri skatina nepamiršti senovinio dzūkų paveldo.
…..Šios kelionės metu turėjome galimybę daug sužinoti ir pamatyti, patirti naujų įspūdžių,  pasikalbėti ne tik profesinėmis, bet ir asmeninėmis temomis. O tai, be abejonės, mūsų kolektyvą dar labiau suartino bei turėjome progą geriau pažinti vieni kitus. Namo grįžome pailsėję, pasisėmę jėgų ir pasiruošę naujiems darbas.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content