Netradicinė dailės pamoka Vytauto Kasiulio dailės muziejuje

…..Gruodžio 11 d. mūsų, Paberžės ,,Verdenės“, gimnazijos 7-os klasės mokiniai vyko į edukacinę pažintinę išvyką, kurios metu dalyvavo netradicinėje dailės pamokoje Vytauto Kasiulio dailės muziejuje. Šis muziejus yra Lietuvos dailės muziejaus filialas. Apžiūrėję ir įvertinę šių metų Vilniaus Katedros ir Rotušės kalėdinių eglių dekorą, vykome į muziejų, kur mūsų jau laukė net dvi edukatorės. Menotyrininkė Daiva supažindino su dailininku Vytautu Kasiuliu (1918–1995) – vienu iš nedaugelio lietuvių menininkų, pasiekusių pripažinimo ir įvertinimo pasaulinėje meno erdvėje, bei pristatė mums turtingą Vytauto Kasiulio darbų ekspoziciją. Paryžiaus ir Niujorko moderniojo meno muziejai, Prancūzijos, JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Danijos, Šveicarijos, Vokietijos, ir kitų šalių dailės galerijos bei kolekcininkai tebesaugo šio dailininko, pelnytai meno kritikų vadinto vienu įdomiausių XX a. antrosios pusės Paryžiaus mokyklos tapytojų, kūrinius.
…..Antrąją mūsų apsilankymo muziejuje dalį globojusi edukatorė Vaida supažindino mokinius su grafikos technika – graffiti. Vytauto Kasiulio dailės muziejaus edukaciniame centre dalyvavome edukacinėje programoje „Oro teptukas“. Derindami aerozolinius dažus, markerius, grafitinius pieštukus, septintokai sukūrė sau priimtiną bei savitą kompoziciją. Nors darbo eiga pareikalavo pastangų, susikaupimo, mokiniai liko patenkinti savo darbo rezultatais, džiaugėsi, aptarinėjo savo ir draugų darbus.
…..Tikiuosi, kad ši dailės pamoka, vykusi netradicinėje aplinkoje, praplėtė mokinių akiratį, sustiprino pasitikėjimą savo jėgomis bei paskatins juos labiau domėtis daile.
 
Dailės mokytoja Sonata Vasyliūtė Čepukėnienė
Skip to content